Danske CMS-firmaer hædret og hyldet

Den danske it-konsulentvirksomhed BNP Consulting har analyseret sig frem til, hvilke content management systemer, der er de bedste såvel herhjemme som internationalt. Danske produkter blandt vinderne.

Danske producenter af content management-systemer (CMS) var blandt vinderne, da it-konsulentvirksomheden BNP Consulting på Moltkes Palæ i København tirsdag uddelte en række priser til de førende CMS-producenter på det danske og europæiske marked.

BNP uddelte to typer af priser i en række kategorier.

De to typer af priser var henholdsvis Leader Awards til de bedste og Challenger Awards til udfordrerne, som kommer lige efter de bedste.

- Arrangementet var en succes, som med sikkerhed bliver gentaget til næste år, lover Lars Pedersen, partner og teknologichef, BNP Consulting.

Blandt deltagerne var CMS-producenter fra Holland, Tyskland, England, USA, Norge og Sverige.

Nyt med CMS-priser

Disse priser er de første af sin slags, da der på verdensplan ikke er andre, lignende officielle prisuddelinger på Content Management området.

- Der findes stort set heller ikke uafhængige rådgivere på CMS-området i Europa. Vi har fået en kunde fra Frankrig, der fortæller, at der ikke findes uafhængige rådgivere der, og det er da påfaldende landets størrelse taget i betragtning, siger Per Nygaard, direktør og medstifter af BNP:

Blandt vinderne var der flere danske leverandører.

For eksempel vandt den danske CMS-virksomhed Sitecore to af de såkaldte Leader Awards i kategorierne Security og Development Environment, og Composite, der også er dansk, vandt i Partner Support.

Priser til Open Source-CMS

Udover de to fik også de danske Open Source-projekter Typo3 og Umbraco priser.

- I forhold til hvor lille et land Danmark er, så er det bemærkelsesværdigt, hvor mange CMS-systemer der findes herhjemme. Sidst vi talte, var der mere end 120 danske CMS-produkter, siger Per Nygaard.

I Sverige sidder en eller to producenter på langt hovedparten af markedet, mens der herhjemme ifølge Per Nygaard er langt flere producenter om buddet.

Ved uddelingen af priserne på Moltkes Palæ var en række internationale systemleverandører til stede. Blandt andre stillede Microsoft og Fatwire fra USA, Coremedia fra Tyskland), EPiServer fra Sverige, Tridion Holland op for at modtage deres priser.

14.000 sider med informationer

Mere end 14.000 siders indleverede besvarelser samt tilhørende dokumentation fra systemleverandørerne er blevet gennemgået af BNP for at kunne udpege de bedste systemer.

BNP har sammenfattet konklusioner og udviklingstendenser fra analysen.

Baggrunden for uddelingen af priser er BNP's årlige CMS Benchmark analyse.

BNP har i analysen udvalgt 38 danske og internationale leverandører af CMS og portalprodukter, som i perioden april-august 2006 har leveret en stor mængde informationer om deres ydelser og produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere