Danske net-udbydere holder skarpt øje med Fon

Hverken TDC, Cybercity eller Telia tillader kunderne at deltage i Fon-netværket, hvor medlemmerne deler deres trådløse internetforbindelser med hinanden. Tele2 ser derimod ikke noget problem i netværket.

De største danske internetudbydere holder et vågent øje med WiFi-netværket Fon, hvor medlemmerne deler deres internetforbindelser med hinanden.

Fon er efterhånden til stede i det meste af verden med omkring 50.000 hotspots.

I november indtog netværket så Danmark og annoncerede ved den lejlighed blandt andet, at man ville uddele 50.000 gratis routere her i landet, for at få netværket skudt i gang.

Konceptet, hvor de såkaldte Foneros deler deres internetforbindelser med hinanden, er ikke faldet i god jord hos internetudbyderne, for delingen er i strid med de abonnementsbetingelser, som kunderne har skrevet under på.

- Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele, lyder det fra Jesper Bjerre, Markedsdirektør TDC

Kan lukke forbindelsen

Han vil ikke komme nærmere ind på, om TDC har skredet ind over for Fon-medlemmer, men afviser ikke, at kunder kan få lukket forbindelsen, hvis de bryder aftalevilkårene.

- Vi har desværre misbrugssager fra tid til anden, hvor det blandt andet sker, at der er nogen, der deler deres forbindelser, og der har vi i meget få tilfælde måttet rette henvendelse til kunden og i de meget grove tilfælde også afbrudt samarbejdet, siger Jesper Bjerre.

Han understreger, at det endnu ikke er noget alvorligt problem for TDC, men at man naturligvis følger udvikling. Det samme gør man hos konkurrenterne Cybercity og Telia.

- Det er helt klart ikke tilladt at dele sin forbindelse. Vi kigger i øjeblikket på det for at se, hvor udbredt det er, og hvis vi opfatter det som et problem, så skrider vi ind. Men indtil videre afventer vi, siger Rune Fick Hansen, pressechef i Telia.

- Det er problematisk for os, for som almindelig kunde i Cybercity skriver du under på nogle vilkår – blandt andet, at du ikke må dele din forbindelse. Så det er da klart noget, vi ser på, hvordan vi skal forholde os til, forklarer Peter Glüsing, der er pressechef i Cybercity.

Tele2 ser intet problem

Hos Tele2 har administrerende direktør Thomas Nistrup en noget anden holdning til Fon og deling af internetforbindelser.

- Det har vi ikke tænkt os at gribe ind over for. Folk betaler for deres abonnement, og så må det jo være deres sag, hvad de bruger forbindelsen til. Det vil vi helst ikke blande os i, så vi har ikke tænkt os at leje politimænd, og der bliver ikke noget dyneløfteri herfra, siger han.

Hos TDC peger Jesper Bjerre på, at man generelt ikke blander sig i, hvad kunderne bruger forbindelserne til, men at det kan være nødvendigt i de ekstremt grove tilfælde.

- Der skal være en god balance. Vi blander os generelt ikke i, hvad folk laver, ligesom postvæsenet heller ikke åbner folks breve. Men i grove misbrugssager tror jeg, at det er i alles interesse, at vi skrider til handling i fællesskab med kunden, siger Jesper Bjerre.

Han peger på, at kunden risikerer, at internetforbindelsen bliver brugt til ulovlige formål, hvis man deltager i Fon-netværket.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Robert Lang, leder af Fon i Europa, da han holder ferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere