Mobilbranchen skal stå skoleret for Helge Sander

Den samlede mobilbranche vil efter hård kritik af dens prispolitik samt dårlig information til forbrugerne blive indkaldt til et opdragelsesmøde i Videnskabsministeriet. Mobilselskaberne undrer sig over beslutningen.

Videnskabsminister Helge Sander (V) vil i løbet af de kommende uger indkalde mobilselskaberne til et møde i ministeriet, fordi forbrugertilliden til selskaberne for alvor skraber bunden.

Det var konklusionen af sidste uges møde i teleforligskredsen, hvor landets it- og teleordførere samt andre interessenter diskuterede telebranchens kommende problemstillinger og udfordringer, erfarer Computerworld.

45. plads

I en undersøgelse foretaget af Forbrugerstyrelsen ligger mobilbranchen på en 45.-plads ud af 51 brancher, når det kommer til det generelle forhold til forbrugerne.

Målt på forbrugertilliden alene, ligger branchen på en sidsteplads ud af alle brancher, når man spørger forbrugerne.

Og det er simpelthen ikke godt nok.

- Jeg tror, at meget af forbrugernes mistillid ligger i den fuldstændigt uigennemskuelige prissammensætning, som selskaberne kører med. Det er jo pinligt, lyder det fra en af mødedeltagerne, it-ordfører fra Socialdemokratiet, Magnus Heunicke.

Han synes derfor, at det er rimeligt, at selskabernes prispolitik skal påtales af ministeren, så de i samråd kan finde en løsning på området.

- Nu er der jo mange selskaber, der er startet på en prispolitik, hvor slutbrugerne skal betale for hvert påbegyndte minut frem for hver påbegyndte 10. sekund, som det var tidligere. Og det er jo ikke holdbart set med forbrugerøjne, forklarer han.

Også med hensyn til informationen til forbrugerne ser han også store udfordringer for branchen.

Mobilbranchen: Bland jer udenom
Hos Sonofon kan man slet ikke se, hvorfor det er kommet så vidt.

- Det er ikke en politisk opgave at blande sig i forholdet til vores kunder. Det er at gå over grænsen. Og en indkaldelse ville næppe komme på tale, hvis det eksempelvis drejede sig om bilbranchen, siger direktør for strategiske projekter og regulatoriske forhols hos Sonofon, Jesper Hansen.

Også hos Telia er man uforstående overfor beslutningen.

- Det overrasker mig, at man ikke har tillid til, at vi i branchen kan løse dette her selv. Og vi har da selv en interesse i at forbedre vores image, hvor vi løbende arbejder fornuftigt på at øge forbrugertilliden, siger administrerende direktør Jesper Brøckner hos Telia.

Han ser dog med glæde på, at branchen trods alt kan have indflydelse på diskussionen frem for, at der bliver trukket lovforslag ned om ørerne på mobilselskaberne.

TDC Mobil ønsker ikke at kommentere udmeldingen fra teleforligskredsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere