Små firmaer ruster sig mod Krak i sag om dybe links

Mindre erhvervsdrivende nægter at betale for at have linket dybt til deres adresser via Kraks hjemmeside. De er forberedte og villige på en retssag, hvis det skulle komme så vidt. En vil have sine penge tilbage.

Kraks politik om betaling for at linke dybt til adresser på selskabets hjemmeside møder massiv modstand fra små erhvervsdrivende.

Elektronikfirmaet Timco med fem ansatte har modtaget et opkrævningsbrev fra Krak. Men Timco har ikke i sinde at betale de 4.500 kroner, som Krak forlanger.

- Vi fik brevet i sidste uge uden nogen forudgående advarsel. Det finder vi ikke rimeligt, da det ikke klart fremgår af Kraks hjemmeside, at det er ulovligt, siger udviklingsansvarlig Kåre Mai fra Timco.

Han oplyser, at selskabet er klar til en retssag, hvis det skulle komme så vidt.

- Krak får ikke de 4.500 af os, siger han.

Advokat er sat på sagen

Det samme gør sig gældende for negleklinikken negledamen.dk. Virksomheden er dog gået et skridt videre.

- Vi har allerede sat vores advokat på sagen. Og han siger, at Krak bare kan forsøge at køre en retssag, siger negledamen in persona, Sussie Pedersen.

Advokaten har oplyst Sussie Pedersen, at det ikke er normal praksis at udstede hvad han kalder bøder for at linke dybt via Kraks service.

Kræver pengene tilbage

Et forsamlingshus i Solrød har allerede betalt de forlangte 4.500 kroner. Men nu vil folkene bag forsamlingshuset have deres penge tilbage.

- Jeg har tidligere skrevet til Krak om denne sag uden at få noget svar. Men denne gang har jeg stilet brevet direkte til direktionen, hvilket forhåbentligt letter sagsgangen, lyder det fra Torben Johannessen, der har stået for forsamlingshusets hjemmeside.

Han venter nu i spænding på svaret fra Krak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere