Krak slæber transvestitforening i retten

Krak har sagsøgt Transvestitforeningen i Danmark, da den har linket dybt til kraks hjemmeside. Foreningen mener, at Krak har sammenblandet privat firma og ikke-kommerciel organisation. Kortfirmaeet er klar til at lade sagen falde, hvis dette er tilfældet.

Kortfirmaet Krak kan se frem til sin anden retssag på få dage i sagen om firmaer og foreninger, der linker til adresser via Kraks hjemmeside.

Denne gang er det Transvestitforeningen i Danmark, der står for skud. Og formand Katja Tordrup er mildest talt uforstående overfor sagsanlægget.

- Krak har fra starten troet, at der var tale om en lighed mellem min tidligere virksomhed, Tranny Scandinavia, og Transvestitforeningen i Danmark (TiD). Foreningen er dog hverken momsregistreret eller sælger noget som helst på hobbyniveau, forklarer formand for TiD, Katja Tordrup.

6.000 kroner for tre links

Hendes kvaler med Krak begyndte, da hun i foråret 2006 blev ringet op af en repræsentant fra kortfirmaet.

Han spurgte Katja Tordrup om sammenhængen mellem Tranny Scandinavia og TiD, hvorpå Katja Tordrup svarede, at der ingen sammenhæng var.

Men ikke desto mindre fik TiD først et trusselbrev og derefter en regning på 6.000 kroner for i tre tilfælde at have linket dybt til foreningens adresse via Kraks hjemmeside.

- Kraks advokater forsøgte at ændre inkassoen til Tranny Scandinavia, men det blev selvfølgelig tilbagevist. I firmaet har jeg aldrig linket til krak. Det er kun foregået via TiD, hvor det ifølge Kraks egen copyright-politik er i orden, forklarer hun.

Stævning er noget vrøvl

Katja Tordrup har dog nægtet at betale for de tre links, og er derfor blevet stævnet til at møde i retten i Køge i denne måned.

- Udover de ombytningen på firma- og foreningsnavn, så var stævningen fuld af faktuelle fejl. Der stod blandt andet, at foreningen havde kort monteret på hjemmesiden samt foreningen blev brugt til at drive forretning med. Begge dele er noget vrøvl, udtaler hun.

Kan blive en principiel afgørelse

Kraks stævning mod auktionshuset Gaugain for brug af dybe links blev i tirsdags flyttet til Sø- og Handelsretten.

Og nu frygter Katja Tordrup, at et eventuelt negativt udfald af TiDs brug af Kraks hjemmeside kommer til at danne præcedens for fremtidige sager.

- Vi kan godt betale for advokatsalær og sagsomkostninger, hvis vi skulle tabe sagen. Men det er virkelig den lille mod den store, og jeg synes det er forkert, at vi skal være prøveklud for et stort samfundsmæssigt problem, siger hun.

Katja Tordrup forventer, at Krak vil appellere til Landsretten, hvis kortfirmaet taber sagen i Køge.

Krak: Kompliceret sag
Administrerende direktør Ove Leth-Sørensen fra Krak beklager sagen.

- Det er en meget kompliceret sag. Og jeg vil kigge på den allerede på mandag formiddag. Hvis det viser sig, at vi ikke har ret, så frafalder vi naturligvis sagen, udtaler han.

Han mener, at alle kan tage fejl, og det måske er sket allerede i den første opringning til TiD i foråret 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere