Danske Software Innovation slap for fyringer

Manglende indtjening var baggrunden for, at Software Innovations koncernchef forlod skuden sidste sommer, og at 25 ud af 300 medarbejdere blev fyret i Norge. I Danmark er indtjeningen derimod i orden, og der skal ansættes.

Nu skal Software Innovation strømlines, og omsætningen sparkes i vejret med 25 millioner kroner.

- Vi går i offensiven med løsninger, der sigter på en helhed snarere end bare virksomhedernes salgsafdelinger, siger Jakob Bring Truelsen, administrerende direktør for Software Innovations danske datterselskab.

Når Software Innovation taler løsninger, er der tale om såkaldte content management systemer, der hjælper kunderne med at holde styr på såvel dokumenter som kunderelationer.

Produktet Public 360 er rettet mod det offentlige marked, mens Corporate 360 sigter på det private kunder.

Konkurrenterne er eksempelvis ScanJour og Traen, hvor ScanJour ifølge Bring Truelsen uomtvisteligt er Software Innovations væsentligste konkurrent.

Vi vil være størst

Målet for Software Innovation er intet mindre end at blive "Nordens førende selskab indenfor intelligente it-løsninger, som understøtter virksomheders forretningsprocesser."

Selskabet har haft problemer i Norge, hvor forretningen er knap så fokuseret med en udviklingsafdeling og aktiviteter inden for drift udover kerneforretningen content management.

- Den norske forretning skal have øget fokus og, kort sagt, sælge mere til en højere pris, siger Jakob Bring Truelsen.

Vaklende indtjening

Den vaklende indtjening i Norge førte sidste sommer til, at den daværende koncernchef Per Kveim forlod selskabet, og at 25 ud af de 300 norske ansatte fik en fyreseddel.

I dag hedder koncernchefen Frode Haugli.

Det er ham, der står bag, at Software Innovation fremover udelukkende skal udvikle produkter indenfor kerneområdet og på alle andre områder arbejde tættere sammen med partnere, ikke mindst Microsoft.

En af hver

På koncernplan strammer selskabet sin forretningsmodel op med ét softwarehus og ét konsulenthus, som skal arbejde tæt sammen, men som også kan arbejde uafhængigt af hinanden.

Herhjemme vil direktøren gerne finde fem-ti nye medarbejdere og forventer at øge omsætningen med 25 millioner kroner til cirka 100 millioner i år.

- Derudover forventer jeg et rigtig godt resultat på bundlinjen med en overskudsgrad på en syv-otte procent, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere