Artikel top billede

Nokia vil have mobil tv ud til masserne med DVB-H

3GSM 2007: Nokias nye N77 skal få det brede marked til at kaste sig over mobil tv. DVB-H standarden er hemmeligheden, og Nokia tror selv på, at vi nu ser starten på en verdenssucces ala GSM-telefonien.

Barcelona: Når man træder ind i Nokias overdimensionerede stand på mobilmessen 3GSM, er det svært ikke at bemærke mobilgigantens fokus på mobil tv.

Overalt står salgsfolk og peger og fortæller om de små, finske vidundere, der snart vil gøre mobil tv til virkelighed for os alle.

Det viser i hvert fald Nokias eget kig i krystalkuglen.

Mobilt tv til masserne

Nokia præsenterede tidligere på ugen den nye N77, der med virksomhedens egne ord skal bringe det mobile tv ud til masserne.

- Vi forsøger at bringe mobil tv ind på mainstream-markedet med et design og en pris, der appellerer til flest mulige mennesker, siger Harri Männistö, der er leder af multimedieafdelingen i Nokias Nseries.

Den nye N77 benytter sig af DVB-H (Digital Video Broadcasting, Handheld), der bygger på tv-standarden DVB-T.

Det smarte er, at DVB-H kører uafhængigt af det almindelige telefonnet, hvilket betyder, at mobil tv’et ikke går ud over telefonens andre funktioner.

Går efter masserne

Efter at mobilindustrien nu efterhånden har forsøgt at få forbrugerne til at kaste sig over mobil tv i et par år, er et af de helt store samtaleemner for de nu over 60.000 besøgende på 3GSM i Barcelona, hvordan man får gjort mobil tv til et masse-fænomen.

Nokia sværger altså til DVB-H, der dog endnu ikke er lanceret i ret mange lande – ej heller i Danmark.

- Danmark er endnu ikke begyndt med DVB-H, men vi ser frem til, at også Danmark følger de lande, der allerede har udstedt DVB-H licenser, siger Harri Männistö fra Nokia.

Italien, Finland, USA og Vietnam er blandt de lande, der allerede er i gang med DVB-H, og det er også i de lande, at Nokia lancerede N77 i andet kvartal til en pris, der svarer til omkring 2500 kroner.

- Det er en telefon, der appellerer til et meget bredere publikum end nogen af de tidligere enheder. Det er den anden telefon, vi lancerer med DVB-H, og vi vil selvfølgelig gradvist øge antallet af telefoner med DVB-H.

Nokia: Det bliver ligesom GSM
Harri Männistö forklarer, at DVB-H i Nokias øjne er fremtiden.

Både fordi det er en gennemtestet standard med et lavt strømforbrug og høj billedkvalitet, men også fordi det er en åben standard, der allerede støttes af mere end 270 virksomheder i 35 lande.

- Nokia tror på, at DVB-H vil gøre mobil tv til et massemarkeds-fænomen. Med GSM har vi bragt mobiltelefonien ud til mere end to milliarder mennesker på planeten i løbet af de seneste 15 år. Vi ser DVB-H som en ligeså lovende teknologi, der vil blive implementeret på verdensplan, siger lederen af multimedieafdelingen i Nokias Nseries.

Harri Männistö tilføjer, at det - hvis vi antager, at DVB-H bliver det verdensfænomen, som Nokia forventer – kun vil koste syv euro at implementere DVB-H i en mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere