Bloggermiljøet tvinger Krak til at tillade dybe links

Kommercielle virksomheder må nu gerne linke til Kraks kortservice via egne hjemmesider, så længe det ikke foregår systematisk. "Vi har lært noget af kritikken fra bloggermiljøet," lyder begrundelsen for den ændrede politik fra Kraks administrerende direktør.

Først den ene vej. Og så den anden.

Sådan har historien om kortfirmaet Krak formet sig, når nu firmaet tillader dybe links, efter det har været ude i en heftig mediestorm omkring brugen af såkaldte dybe links.

"Vi har erkendt, at der i medie- og blogmiljøet opstod en masse kritik. Og den har vi taget til efterretning ved at tillade dybe links fra både private og kommercielle hjemmesider," fortæller administrerende direktør for Krak, Ove Leth-Sørensen.

Han forklarer dog, at det stadig ikke er tilladt systematisk at udnytte Kraks kortservice via flere links fra én enkelt hjemmeside.

"Der er tale om ét link til Krak per hjemmeside. Så for eksempel må en malerforretning gerne linke til sin adresse via Krak. Men en ejendomsmægler må ikke linke til 50 ejendomme via vores kortservice," fortæller Ove Leth-Sørensen.

Derudover må man heller ikke ændre URL'en eller ved de kort, som Krak fremviser inde på sin hjemmeside.

Ændret politik betyder kun småpenge

Krak har stadig en del verserende sager kørende med virksomheder, der under den gamle politik har linket til adresser via Kraks hjemmeside.

"Vi vil kigge sagerne igennem enkeltvis. Og hvis det viser sig at være harmløse organisationer, så eftergiver vi dem de 4.000 kroner, som vi ellers har opkrævet. Men vores gamle regler er stadig gældende, hvis kommercielle virksomheder har forbrudt sig mod vores linkpolitik før vi tillod dem at gøre brug af dybe links," siger Ove Leth-Sørensen.

Han forklarer, at den samlede eftergivelse i sidst ende vil dreje sig om småpenge. Men han ønsker ikke at oplyse et estimeret beløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere