Microsofts OneCare dumper i stor antivirustest

I en stortest af 17 antivirusprogrammer var Microsofts sikkerhedsprogram OneCare det eneste, som dumpede. Og det er ikke første gang, at OneCare dumper i en test.

Microsofts Live OneCare sikkerheds-software er dumpet med et brag i en test, der undersøger hvor effektivt antivirusprogrammer stopper ondsindede programmer, som er designet til at angribe Windows.

Testen er udført af den uafhængige testorganisation AV Comparatives organisation.

Microsofts software opdagede kun 82.4 procent af de 500.000 virusser, som programmet blev udsat for i testen.

Testen er den anden på to måneder, hvor Microsofts antivirus-software ikke har bestået.

Live OneCare er Microsofts sikkerhedsprogram, der er designet tit at holde brugernes maskiner fri for ondsindet software.

Eneste program, der dumpede

Fra sin base i Østrig tester AV Comparatives hvert kvartal de vigtigste antivirusprogrammer for at blotlægge, hvor effektivt de stopper den massivt voksende mængde virusser, der cirkulerer på nettet.

Testen er tilrettelagt så den afslører en lang række forskellige ondsindede programmer som eksempelvis makro- og script-virus, orme, bagdøre og trojanere.

14 af de 17 testede programmer fik kvalitetsstemplet Advanced, hvilket indikerer, at de gør et rigtig godt stykke arbejde i kampen mod virus.

To programmer blev med prædikatet Standard bedømt til at være af rimelig kvalitet. Det eneste der dumpede testen var OneCare fra software-giganten.

OneCare klarede sig specielt dårligt overfor de såkaldte polymorphic-virustyper, der hele tiden ændrer deres konfiguration en lille smule for på den vis at snyde sikkerhedsprogrammerne.

"Microsofts OneCare genkendelsesprocent var meget lav i testen, og programmet nåede ikke vores minimumskrav for at få en bedømmelse," skriver Andreas Clementi, der er chef-tester i AV Comparatives om testens resultat.

En talsmand fra Microsoft siger til BBC, at firmaet vil undersøge resultaterne og de metoder, der er blevet anvendt i testen for at sikre, at Windows Live OneCare klare sig bedre i fremtidige test.

I forbindelse med det dårlige resultat pointerer Microsoft-manden dog, at OneCare blandt andet er blevet certificeret af ICSA Labs, der sætter standarden for kommercielle sikkerhedsprodukter.

I begyndelsen af februar testede sikkerhedsmagasinet Virus Bulletin også OneCare. I den test fejlede Microsofts sikkerhedsprogram også.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere