Biometri skal sikre trådløse net

En amerikansk virksomhed står bag en biometrisk teknologi, der kan sikre det trådløse netværk med et fingeraftryk.

Den amerikanske virksomhed Shimon Systems har lanceret en biometrisk enhed, der på en enkel og sikker måde kan sørge for, at uvedkommende ikke får adgang til det trådløse netværk.

Bio-NetGuard, som den eksterne enhed er blevet døbt, benyttes sammen med en almindelig fingeraftrykslæser og åbner kun netadgangen, hvis den biologiske Mac-adresse passer, skriver Herald Tribune.

Bio-NetGuard har indbygget en Remote Authenticaton Dial-In User Service-server (RADIUS), der kan foretage en central godkendelse af adgangen til det trådløse netværk. Når brugeren logger på, sendes en forespørgsel til RADIUS-serveren fra netværkets access point.

RADIUS-serveren godkender eller afviser herefter brugerens adgang til det trådløse netværk.

Desuden udnyttes EAP (encapsulated authentication protocol), til at sikre kommunikationen mellem fingeraftrykslæser og Bio-NetGuard.

Bio-NetGuard kan i følge producenten benyttes sammen med langt de fleste access points, da WPA-standarden giver mulighed for autorisering gennem en RADIUS-server. Den kræver dog, at man benytter Windows 2000, XP eller Vista som styresystem på klienten.

Mange åbne netværk

En undersøgelse, der blev foretaget i slutningen af 2006 af netværksproducenten D-Link, viste, at 25 procent af københavnerne glemmer at lukke deres trådløse netværk, hvilket er en indikation om, at der er store sikkerhedsproblemer med de trådløse net.

Undersøgelsen bestod af en køretur i hovedstadens gader, hvor der blev fundet 1.970 trådløse netværk, og af dem var 501 helt uden nogen form for beskyttelse.

Værst står det til i Valby og Hellerup, hvor henholdsvis 35 procent og 34 procent af netværkene var pivåbne.

På indre Nørrebro findes de sikreste netværk. Her er antallet af åbne net nemlig nede på 19 procent.

De åbne trådløse netværk kan eksempelvis udnyttes til gratis internetadgang eller download af copyright-beskyttet materiale som musik eller software.

Ubeskyttede lokalnetværk har desuden en større risiko for at blive angrebet af hackere, som kan tiltvinge sig adgang til personfølsomme oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere