Hobbyvirksomhed venter på stævning fra Krak

Kraks bogholdere fastholder deres økonomiske krav til en hobbyvirksomhed, der har benyttet såkaldte dybe links via Kraks hjemmeside. Krak-direktør undskylder og vil nu tage sagen op med selskabets egne ansatte.

Hobbyvirksomheden Eiberg Consult har modtaget en faktura fra kortfirmaet Krak lydende på 1.500 kroner for at linke til sin egen adresse via Kraks hjemmeside.

Det mener indehaveren Flemming Eiberg er helt urimeligt, da han hverken er momsregistreret eller har benyttet sin hjemmeside i forretningsmæssig sammenhæng i fire år.

"Jeg har skrevet breve og talt med Kraks bogholdere siden januar, hvor jeg har forklaret, at jeg ikke tjener penge på min hjemmeside. Jeg har også skrevet direkte til direktør Peter Sejer.Dypevåg, men har intet hørt andet end, at de fastholder deres krav," fortæller Flemming Eiberg.

Han skrev derfor det sidste brev i sidste uge, hvor han forklarede, at sagen for hans vedkommende var slut.

"Jeg går derfor og venter på at blive stævnet, fordi Krak i hele forløbet har fastholdt dets krav. Andet vil de ikke sige," forklarer han.

Klokkeklar fejl

På trods af forvirringen kunne meget dog tyde på, at Flemming Eiberg slipper for en tur til de lokale retslokaler.

"Hvis indehaveren af Eiberg Consult ikke er momsregistreret, så har vi begået en klokkeklar fejl efter vores nye regler om links," forklarer direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer-Dypevåg.

Han afviser derfor, at se skulle Flemming Eiberg i øjnene i retten.

Mange sager hos Krak

Peter Sejer Dypevåg kan heller ikke mindes at have set brevet fra Flemming Eiberg.

Men han forklarer også, at han har travlt for tiden.

"Efter Computerworld har skrevet om vores firma link-politik, så har jeg modtaget rigtig mange breve og mails fra virksomheder, der hævder, at de fungerer som hobbyvirksomheder. Derfor har en stor bunke sager på mit skrivebord, som jeg skal igennem," lyder det fra Peter Sejer Dypevåg.

Han vil dog ikke komme ind på det konkrete antal af klager fra virksomheder, der er blevet opkrævet flere tusinde kroner for at have linket til Kraks hjemmeside via såkaldte dybe links.

Udover de konkrete sager arbejder han også på at få kommunikeret klare retningslinjer angående Kraks link-politik til alle selskabets ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere