Artikel top billede

Lave lønninger i den europæiske spil-industri

De ansatte i den europæiske spil-industri tjener markant mindre end amerikanerne. En ny undersøgelse afslører, at europæiske spil-programmører tjener en tredjedel mindre end deres kolleger i Nordamerika.

Drømmer man om at score kassen på at være ansat i et spilfirma, bør man finde passet frem og booke et fly til USA eller Canada.

En ny undersøgelse - Game Developer Salary Report: 2004 – 2007 – fra Game Developer magazine viser nemlig, at amerikanske spil-folk tjener omkring en tredjedel mere end de europæiske.

Mere end 1.000 professionelle spil-medarbejdere har deltaget, størstedelen fra England og derefter Tyskland, Frankrig, Spanien og Holland.

Markant mindre end amerikanerne

Selv om der ikke indgår danskere i undersøgelsen, er der ikke noget, der tyder på, at billedet skulle være anderledes her i landet.

"Europæere i spilindustrien tjener markant mindre end deres amerikanske kolleger. Den eneste gruppe, der tjener nogenlunde det samme er QA (Quality Assurance, red.), der kun adskilte sig med 7 procent i 2006," står der i rapporten.

Grund til optimisme

Det britiske spilsite GamesIndustry.biz har fået et indblik i rapportens hovedpointer og kan blandt andet berette, at den konkluderer, at spil-designere i Europa tjener 25 procent mindre, mens programmører tjener hele 33 procent mindre end amerikanerne.

Dog siger rapporten også, at lønningerne til de europæiske spil-medarbejdere stiger støt. Det gælder desværre ikkelyd-medarbejderne, der faldt 2,3 procent i løn sidste år.

Endelig giver rapporten et godt tip til kapitalhungrende medarbejdere: Verdens højeste spil-lønninger findes i Californien efterfulgt af staterne Washington, Oregon, Georgia og Texas.

Den gennemsnitlige løn for spil-programmører i Nordamerika er ifølge rapporten 450.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere