Artikel top billede

Rygte: Dansk Skype-rigmand sælger ud til Kina

Søgegiganten Google har ifølge brancherygter købt den danske Skype-rigmand Morten Lunds andel i den kinesiske succes-browser Maxthon. "Jeg kan intet sige om det," lyder den kryptiske melding fra Morten Lund.

Søgegiganten Google kan have købt den danske investor og iværksætter Morten Lunds andel i den kinesiske webbrowser Maxthon.

Ifølge internetmediet TechCrunch har Google investeret 5,6 millioner kroner i den Hong-Kong baserede webbrowser for at stå stærkere i den hårde konkurrence på det hastigt voksende kinesiske søgemarked, hvor søgemaskinen Baidu.com er dominerende.

Den danske investor Morten Lund, der foretog tidlige investeringer i succesfirmaet Skype, brugte oprindeligt tre måneder på at finde udvikleren af den kinesiske browser, hvorefter han investerede i firmaet og fik den tidlige ICQ-udviklingschef Netanel Jacobsen med ombord som partner og vicedirektør.

Kan ikke sige noget

Men også Morten Lund afviser at kommentere historien om at Google skulle have investeret i det kinesiske browserfirma.

"Jeg vil ikke kommentere på Google-delen. Jeg kan ikke sige noget. Jeg har prøvet det måske to gange i mit liv, det her med ikke at kunne udtale mig. Jeg kan ikke gøre noget ved det,” siger Morten Lund til Computerworld.

Hemmelighedskræmmeriet får nordisk direktør for analysehuset IDC, Per Andersen til at konkludere, at der er gang i ”noget ganske interessant” omkring den danske investor.

Han mener, at der må være en direkte forbindelse mellem Googles investering og Morten Lunds investering.

Ellers ville Morten Lund næppe udtale sig som han gør.

”På en eller anden måde må det berøre den danske investering. Enten køber Google Morten Lunds andel eller også er der i al fald planer om yderligere investeringer fra Google, som berører den danske investering”, siger Per Andersen.

Per Andersen vurderer, at der er tale om meget sensitiv information. Ellers ville Morten Lund vel næppe have sagt det han siger.

Slår Firefox af banen

Mere end halvdelen af Maxthons 15 millioner brugere er kinesere, og samtidig har browseren slået Firefox af pinden som den næstmest udbredte browser i Kina.

Det gør firmaet til et stærkt kort i Googles planer om at få bedre fodfæste på det kinesiske søgemarked.

Samtidig vil Googles investeringer i det danskrelaterede browserfirma give Maxthon en kolossal troværdighedsfaktor, fordi alle regner med at Google bliver en kæmpe magtfaktor i web 2.0-sfæren, fortæller Per Andersen.

Morten Lund har investeret i en række virksomheder, blandt andet det brasilianske onlinefirma Orolix og firmaet bag Nyhedsavisens nedel, HelloWeb.

”Det ville da være smukt, hvis jeg kunne kommentere på det. Men det kan jeg bare ikke,” er det eneste Morten Lund har at sige til historien om det formodede Google-eventyr.

Hverken Google og Maxthon vil kommentere nyheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere