Rosenmeier Electronics solgt til Holland

It-distributøren Rosenmeier Electronics er blevet solgt til hollandske Triade Holding, der vil bruge Rosenmeier som springbræt til det nordiske marked.

Den familie-ejede it-distributør Rosenmeier Electronics sælger aktiemajoriteten til en international distributørgruppe, Triade Holding, der blandt omfatter Philips-distributøren Hakro-Oosterberg-Nijkerk.

"Rosenmeier Electronics har de senere år bevæget sig fra et lokalt til et nationalt selskab, og hvis vi skal kunne fortsætte væksten og komme videre internationalt, er det nødvendigt at sælge til en international spiller," siger Jørn Rosenmeier.

På den korte bane

På den korte bane vil hverken kunder, leverandører eller medarbejdere mærke nogen forskel i dagligdagen, forsikrer Rosenmeier.

Han fortsætter selv i Rosenmeier som administrerende direktør, mens hans broder Joen Rosenmeier også fortsætter som både aktionær og medarbejder. Joen med titel af salgsdirektør.

Søskende helt ude

Resten af ejerne, det vil sige tre søstre og en broder, har solgt deres aktier til Triade Holding og er helt ude af selskabet.

Prisen vil Jørn Rosenmeier ikke sige noget om, men han fortæller, at han og broderen fortsat har "en pæn tocifret andel af aktierne" i selskabet.

Om baggrunden for salget siger Jørn Rosenmeier:

"Seks søskende ejer Rosenmeier Electronics, og kun de to er aktive i driften af selskabet. Det er ikke den rigtige cocktail til et firma, der ønsker at ekspandere til resten af Norden."

Faktisk adskiller de seks Rosenmeier-søskende sig også markant fra hinanden. Jørn og Joen er begge erhvervsrettede, mens de fire andre alle har kunstneriske gener. En er skuespiller og bosiddende i Californien, mens en anden er cand. phil. i kunstteori og formidling og repræsenteret på flere danske museer.

Det nordiske scenarie

I takt med, at Rosenmeier har udviklet sig fra et lokalt til et nationalt firma, har flere og flere af de store producenter nedlagt deres danske datterselskaber og reduceret dem til salgskontorer.

"Det vil sige, at vi nu igen er blevet et lokalt firma, fordi man i dag ser på Norden som ét marked. Mange af vores agenturer har hovedkvarter i Stockholm og lagre samme sted eller andre steder i Sverige. Med Triade har vi fået en hovedaktionær, som er bedre gearet til at udnytte mulighederne i det scenarie," siger Jørn Rosenmeier.

Han tror på, at der er "enorme indtjeningsmæssige muligheder" for et firma, der forstår at spille sine kort rigtigt i et nordisk distributørmarked, hvor der stadig er for mange om buddet - også efter, at Scribona har trukket følehornene til sig på det danske marked.

Fra Europa til Norden

Triade Holding ejer allerede distributører i Spanien, Portugal, Luxembourg og Holland.

Med overtagelsen af Rosenmeier Electronics i familien starter Triade-koncernen ekspansionen ind på det nordiske marked.

Triade Holding er ejet af ABN Amro Capital og Friesland Bank Investments samt ledelsen i de enkelte selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere