Artikel top billede

Ny Zune-afspiller står til tæsk på barskt marked

Microsoft er snart på banen med nye versioner af musikafspilleren Zune. Analytikerne har dog ikke de store forhåbninger på Microsofts vegne.

Computerworld News Service: Flere forskellige versioner af Microsofts Zune musikafspiller er på vej, men flere analytikere er i tvivl om, hvorvidt nye former og funktioner er nok til at gøre en forskel i forhold til Zunes popularitet.

”Microsoft opdeler markedet i tre primære kategorier, og de er alle sammen vigtige, når virksomheden skal udvikle nye versioner af Zune,” siger Chris Stephenson, der er marketingschef for Zune.

”De tre kategorier tæller musik- og videoafspillere i den høje ende, musikcentrerede afspillere i midten og afspillere på størrelse med en USB lagringspind i den lave ende,” siger han.

En analytiker mener ikke, at den lille version af Zune, der kan sammenlignes med en iPod Shuffle, kommer til at hjælpe på succesen:

”Jeg tror ikke, det er det bedst mulige træk fra Microsofts side,” siger James McQuivey, der er analytiker hos Forrester Research.

"Microsoft skulle hellere bekymre sig om at skaffe sig en base af brugere til flash, før selskabet begynder at eksperimentere med tilbehør,” siger han.

Han mener, at de fleste Shuffle-brugere køber musikafspillerne som tilbehør til en større iPod.

Microsofts Zune ligger på nuværende tidspunkt på en ret fjern andenplads indenfor mobile musikafspillere bag Apples forskellige versioner af iPod’en.

Apples bedst sælgende iPod, der bruger flash, er nano-versionen, og Michael Gartenberg fra Jupiter Research mener, at det ville være en god ide for Microsoft at satse på en konkurrent til den model.

"Hvis Microsoft skal konkurrere med Apple, får selskabet brug for noget, der konkurrerer direkte med virksomhedens mest succesfulde linje, og det betyder altså en flash-baseret afspiller som nano’en,” siger han.

”Microsoft vil højst sandsynligt også udvide Zunes Wi-Fi egenskaber,” siger Chris Stephenson.

Han hentyder til egenskaber, hvor Zune-brugere kan downloade musik via Wi-Fi på offentlige steder eller synkronisere med deres musiksamling på deres pc i hjemmet.

På nuværende tidspunkt kan Zune-brugere kun bruge Wi-Fi til at dele musik med andre Zune-brugere.

Men selv udvidede Wi-Fi egenskaber er måske ikke nok til at tiltrække nye kunder.

”At få forbindelse via en Zune til et privat eller et offentligt netværk kan være teknisk svært for nogle brugere, ” mener James McQuivey. "Hvis du har de tekniske evner, er du en af dem, der købte en iPod for fire år siden.”

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere