Opposition: Jobkartel-lov er noget værre sjusk

Arbejdet med loven, der forbyder de hemmelige jobkarteller, er sjusket, mener oppositionen. Et folketingsmedlem talte ligefrem om at afbryde mødet på grund af for sent sendte papirer

Uhørt.

Det var reaktionen fra arbejdsmarkedsordfører Ole Sohn fra SF på, at et ændringsforslag til loven, der forbyder de hemmelige jobkarteller, var sendt ud til ordførerne mindre end 24 timer før behandlingen i folketingssalen.

Derfor fik lovgivningsarbejdet i folketingssalen en helt ny betydning.

Arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne måtte åbne og læse ændringsforslaget på sin computer i selve salen.

Afbryd mødet

Ole Sohn var så utilfreds med den sene afsendelse, at han ligefrem foreslog, at førstebehandlingen skulle afbrydes.

"Det er højst ubehageligt at diskutere en lov, hvor et ændringsforslag knap nok er blevet sendt til os inden behandlingen. Behandlingen bør afbrydes," sagde han i folketingssalen.

Det skete dog ikke.

Gennemført lovsjusk

Arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti, der stod bag ændringsforslaget, erkendte, at det var sendt lige lovlig sent ud.

Han slog dog fast, at indholdet var det vigtigste.

Men Thomas Adelskov fortsatte sine angreb mod sagsgangen.

"Høringsfristerne bryder med alle normale regler for tidsfrister. Det her er simpelthen lovsjusk af værste skuffe, hvor man bare vil haste en lov igennem," siger Thomas Adelskov

Han forklarede, at oppositionen måtte true med ikke at ville behandle lovforslaget, hvis de ikke fik høringssvarene.

Dem fik de så i mandags - to dage før behandlingen af lovforslaget.

DF narret

Tonen i debatten var hård, og der blev også diskuteret politik.

Ole Stavad fra Socialdemokraterne kaldte lovforslaget "helt ude i hampen" og sagde, at Dansk Folkepartis Bent Bøgsted måtte være blevet "snøret" af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

"Det er jo ren stavnsbinding," sagde Ole Stavad.

Det afviste Bent Bøgsted på det kraftigste og slog fast, at han hele tiden har været imod de hemmelige jobkartel-aftaler.

Bent Bøgsted sagde samtidig, at ændringsforslaget sikrer medarbejdere i den forstand, at de skal underskrive en aftale, hvis jobkartel-aftalen skal gælde.

Vred ministeren

Det satte flere oppositionspolitikere imidlertid spørgsmålstegn ved og gentog, at Bent Bøgsted var blevet narret.

Oppostionen mente ikke, at ændringsforslaget reelt betød det, som Bent Bøgsted troede, i juridisk forstand.

Det vil partierne nu tage op i kommende udvalgsmøder.

En tydelig vred beskæftigelsesminister sluttede den over to timer lange debat med at skælde oppositionen ud for at tale om at "snøre," "narre" og "svindle".

Ministeren mente, at det var under lavmål.

Behandlingen vil nu fortsætte i udvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere