Jakob Nielsen: Web 2.0 er ude på et skråplan

Web 2.0 handler i dag alt for meget om at tilkæmpe sig brugernes opmærksomhed, mener usability-eksperten Jakob Nielsen. Indehaverne burde i stedet koncentrere sig om at udforme gode websites, hvor de fundamentale funktioner er på plads.

Den danske usability-guru Jakob Nielsen langer ud efter mange firmaers hysteriske tilgang til web 2.0-universet.

Han mener, at firmaernes hjemmesider begynder at ligne de websites, der var fremme omkring dotcom-boblens bristen – flotte men nyttesløse.

Og det mener Jakob Nielsen er en meget uheldig udvikling, skriver BBC.

Han påpeger, at de mange web 2.0 hjemmesider ikke nødvendigvis er dårlige i sig selv, men at de præsenterer de dynamiske elementer som værende vigtigere end selve indholdet på siden.

"De skulle hellere få fat i de fundamentale funktioner og lave dem rigtige først. Sørgeligt nok, så er der mange hjemmesider, der ikke har de mest fundamentale ting i orden," siger Jakob Nielsen til BBC.

Derfor er det ifølge danskeren vigtigt med en god, overskuelig navigation, gode søgemuligheder, letlæselig tekst samt usabilitytest af sitet, inden selskabet uploader det til offentlighedens brug og bedømmelse.

Sjældent brugerne tilføjer indhold

Studier af brugernes brug af web 2.0 værktøjerne, hvor de kan være med til at udforme indholdet på sitet, viser, at de færreste rent faktisk benytter muligheden for at ændre på hjemmesiderne.

Kun en procent tilføjer jævnligt indhold på hjemmesider, hvorimod omkring 90 procent stort set aldrig leverer nyt indhold til nettet. Derimellem ligger en midtergruppe, hvor omkring ni procent tilføjer indhold af og til.

"Så per definition er der kun en lille gruppe, der har en tendens til at benytte sig af alle værktøjerne på en hjemmeside. De fleste mennesker vil bare gerne ind på sitet, finde det de skal bruge, og så ud igen," siger Jakob Nielsen.

Samtidigt stiller Jakob Nielsen og spørgsmålstegn ved, at man via unges brug af eksempelvis MySpace kan finde frem til fremtidige web-tendenser.

"Det er nok snarere, fordi brugerne er 20 år, at de agerer anderledes end de voksne," lyder det fra Jakob Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere