Artikel top billede

Bibliotekerne fyrer op under net-betjeningen

Portalen bibliotek.dk har fået en opdatering under kølerhjelmen, der forkorter tiden fra en bog er bestilt, til den kan hentes på det lokale bibliotek.

Fremover skulle det gerne være lidt hurtigere at bestille en bog via portalen bibliotek.dk.

Nettjenesten har nemlig opdateret sine it-systemer, så bibliotek.dk nu arbejder direkte sammen med de enkelte bibliotekers it-systemer.

Derved slipper bibliotekarerne for manuelt at behandle hver eneste bestilling, der kommer fra bibliotek.dk.

"Vi har taget mennesket ud af det ensidige, trivielle arbejde," siger Leif Andresen, projektleder i Bibliotekstyrelsen.

Mennesker ikke nødvendige

Systemet, der har koster i omegnen af en halv million kroner at udvikle, har været to år undervejs, og har siden maj været testet i Herning og omegn.

Den test viser, at helt op til 80 procent af bestillingerne på bibliotek.dk nu kan klares uden indblanding fra en bibliotekar.

Tidligere er bestillinger fra portalen ellers gået videre til en bibliotekar, der manuelt har skulle finde materialet og bestille den hjem fra det bibliotek, der hurtigst kunne levere bogen eller CD'em.

"Fidusen er, at der i stedet for at der sidder nogle biblioteksansatte og tage stilling til hver eneste bestilling, så skal man kun tage stilling til nogle regler, eksempel at man ikke udlåner nyt materiale, og så klarer it-systemet resten," forklarer Leif Andresen

I 2006 havde bibliotek.dk 1.3 millioner bestillinger, der er blevet behandlet af en bibliotekar. I særlige tilfælde

Alle parter vinder

Det er op til de enkelte biblioteker, at tilmelde sig den nye tjeneste, der officielt blev lanceret på en konference afholdt af Danmarks Forskningsbiblioteksforening.

For bibliotekerne er der god fornuft i at tilmelde sig, mener Leif Andresen. Alle parter vinder nemlig.

"Det automatiske fjernlån er et godt eksempel på, hvordan bibliotekerne bruger ny teknologi til at gøre tingene lettere, både for lånerne og for personalet. Lånerne får en enkel og effektiv service, og personalet på bibliotekerne får bedre tid til at hjælpe," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere