Key2Know anbefaler eget system i ministerie-rapport

Firmaet Key2Know anbefaler i en rapport staten at bruge et bestemt e-lærings-system, som firmaet selv er eneforhandler af i Danmark.

It-firmaet Key2Know møder kritik, fordi det for Finansministeriet har udarbejdet en rapport, hvor firmaet anbefaler staten at vælge et e-lærings-system, som Key2Know selv er eneforhandler af i Danmark.

Det er useriøst, mener en konkurrent.

"Det virker i hvert fald ikke som uvildig rådgivning," siger direktør Per Mølgaard Thorsen fra ProOffice.

Han fortæller til Computerworld, at han ved at stå frem ikke regner med at komme i betragtning til udbuddet.

Men han mener, at det er vigtigere at få interesserne frem i lyset.

Vi bestemmer ikke

Administrerende direktør Oliver Peters fra Key2Know kan godt se, at andre måtte undre sig lidt over anbefalingen i rapporten fra januar 2007.

"Men navnet på systemet er ikke det afgørende i rapporten. Budskabet er sådan set bare, at det bør være den type system og ét fælles system," siger han.

Oliver Peters forklarer, at selskabet jo ikke er herre over, hvad staten vælger skal stå i et kommende udbud.

"Arbejdsgangen var, at vi indhentede priser fra en række system-leverandører. Vi pegede derefter på det billigste og bedste af den type system," siger han.

Risikerer udelukkelse

Men rådgivningen kan koste firmaet muligheden for at deltage i et kommende udbud.

Institutleder Steen Treumer fra Juridisk Institut på Handelshøjskolen i København med speciale i udbudsret påpeger, at en rådgivningsfunktion kan have konsekvenser for, om et firma, der rådgiver ordregiveren forud for udbudsproceduren, må deltage i et efterfølgende udbud.

"Hvis der foreligger udbudsretlig inhabilitet, er konsekvensen, at rådgiveren kan eller skal udelukkes fra deltagelse i udbudsproceduren," siger institutlederen.

I den konkrete sag anbefaler Steen Treumer, at de offentlige sagsbehandlere ser nærmere på, om der er grund til at udelukke firmaet, hvis man vælger at følge dets anbefalinger i et kommende udbudsmateriale.

Bliver næppe udelukket

Chef for Den Digitale Taskforce under Finansministeriet Lars Frelle-Petersen pointerer, at ministeriet ikke har lagt sig fast på et bestemt Learning Management System (LMS).

"LMS'et vil skulle i EU-udbud, hvilket gør det muligt for alle udbydere af LMS at byde på opgaven. Valget af LMS vil basere sig på en række objektive kriterier - herunder vil et af kriterierne være, at LMS'et skal kunne håndtere mere end 100.000 brugere," siger han.

Endvidere udtaler Lars Frelle-Petersen til Computerworld, at han næppe mener, anbefalingen fra Key2Know er nok til at udelukke det fra udbuddet.

Key2Know oplyser, at firmaet ikke har besluttet, om det vil deltage i det kommende udbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere