Artikel top billede

"En milepæl," siger Omada-direktør Morten Boel Sigurdsson om Microsofts anbefalinger.

Dansk softwarehus rider højt på Microsoft-anbefaling

Når kunderne spørger Microsoft, om selskabet kan anbefale en leverandør af Identity Management-løsninger, så peger Microsoft blandt andet på danske Omada. Den anbefaling er millioner af kroner værd.

Fokus på produktudvikling og international markedsføring bærer frugt for softwarehuset Omada, der sælger Identity Management-løsninger til store kunder verden over.

Bruttofortjenesten er steget fra 24 til 37 millioner, og resultatet før skat er ligeledes røget kraftigt i vejret fra ni til 16 millioner kroner.

"Senest har vi vundet en kontrakt, hvor vores løsning skal holde styr på 300.000 brugere verden over i en koncern, der arbejder i automobilbranchen," fortæller Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør, Omada.

Microsoft anbefaler

Omadas Identity Management-løsning er i dag så gennemtestet, at verdens største softwareproducent Microsoft ligefrem anbefaler Omada som en potentiel leverandør af den slags løsninger.

"At opleve at blive en af de virksomheder, som Microsoft peger på, når det drejer sig om brugerkontrol, det er en milepæl for os," siger Morten Boel.

Identity Management hedder på dansk rollebaseret brugerstyring og handler i al sin enkelthed om, at forskellige brugere har forskellige roller i en virksomhed og derfor skal have adgang på forskellige niveauer i virksomhedens forskellige it-systemer.

Dokumentationen i orden

Revisionen kan godt finde på at stille spørgsmål om en virksomhed har styr på medarbejdernes adgang til it-systemerne.

Her kan Omadas kunder straks fremlægge al den dokumentation, som en revisor kan ønske sig.

De væsentligste konkurrenter på området Identity Management er Oracle, Sun og Novell.

"For nylig vandt vi en kontrakt, hvor to mand havde siddet i to et halvt år og lavet en kravspecifikation på 500 sider. Det giver selvtillid, at de så vælger os," siger Morten Boel.

Han tilføjer, at Omada siden nytår ikke har tabt én af de ordrer, virksomheden har budt på.

Først udvikle så fortælle

Han tror, at firmaets succes hænger sammen med den måde, vi arbejder på her i landet.

"Vi har en rådgiver fra MIT, og han siger, "at i Danmark udvikler i tingene først og fortæller verden om det bagefter, mens det i USA ofte er omvendt." Derfor er de danske løsninger robuste og kan stå distancen i konkurrencen med store leverandører som Oracle og Sun," lyder det fra Omada-chefen.

Han betegner status quo som, at der "bare er fuld skrue på" og tøver ikke med at love, at "også i år vokser omsætningen og resultatet før skat med mindst 60 procent."

I Danmark sælger Omada direkte, mens salget i resten af verden sker gennem partnere.

Indtil videre har Omada åbnet kontor i England og i Silicon Valley i Californien og er ved at åbne i Tyskland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere