Artikel top billede

Direktør Finn Helmer overtog et Comx med massivt regnskabsrod.

ComX-tab: 8.300 kroner hver eneste time i hele 2006

Det Finn Helmer-styrede fiberselskab ComX tabte 8.300 kroner hver eneste time døgnet rundt i hele 2006.

Hullet i fiberselskabet ComX' tegnebog er langt fra lappet endnu. I det netop offentliggjorte årsregnskab fra 2006 er resultatet et underskud på 73 millioner kroner.

"Vi må selvfølgelig sige, at det ikke gik som planlagt. Det var derfor, jeg trådte ind som direktør, og siden da er det gået bedre end planlagt," siger Finn Helmer.

Finn Helmer blev direktør i november 2006 og afløste daværende administrerende direktør Niels Overgaard.

Allerede i 2005 skød Finn Helmer dog et ukendt millionbeløb i ComX og blev ved samme lejlighed bestyrelsesformand.

Fortiden spøger

Posten som direktør i ComX har dog vist sig at være noget mere kompliceret, end Finn Helmer havde regnet med.

Han fortæller, at der har været en masse rod i regnskaberne, og at der var direkte graverende fejl i regnskabet for 2005.

Oprindeligt var underskuddet i 2005 på 35 millioner kroner, men det har senere vist sig at være på 86 millioner.

"Men som jeg ser det, har vi alle skeletter fremme på bordet nu. Vi har fået ryddet helt op i virksomheden og fået den strømlinet," siger han.

EBITDA-tabet (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger, red.) er nu nede på omkring 400.000 om måneden, hvor det i november var mellem seks og otte millioner kroner, forklarer Helmer.

"Jeg tror, at vi kører EBITDA-positiv i løbet af tre måneder, og det vil være et meget, meget mindre minus i næste årsregnskab, hvis det ikke er et plus."

Presset økonomi

Der skal dog også snart ske noget i ComX, for egenkapitalen er nu nede på minus 89 millioner kroner, og det er Finn Helmer og medejer Jesper Jørgensen selv, der hver måned mister penge på eventyret.

Finn Helmer blev 330 millioner kroner rigere, da it-selskabet Giga blev solgt til chipproducenten Intel i 2000.

For nylig udtalte han til Computerworld, at han i dag er god for mellem 340 og 500 millioner kroner, og at økonomien derfor ikke er kritisk.

Han vil dog godt medgive, at ComX indtil videre ikke har været nogen speciel lukrativ forretning.

"Det har selvfølgelig været tungt at løfte den her oprydning og også tungere, end jeg regnede med. Derfor har vi kigget os om efter en tredje partner, og der er faktisk mange, der er blevet interesseret," lyder det fra Finn Helmer.

I 2006 svandt medarbejderstaben i ComX fra 196 til 144 personer. Det er ifølge Finn Helmer dog primært sket på en lykkelig baggrund.

"Vores kunde-kald er formindsket, så vi næsten har kunnet halvere service-afdelingen. Det er jo den eneste afdeling, hvor jeg bliver glad, når de ikke har noget at lave," siger Finn Helmer.

Da Finn Helmer trådte til som direktør, havde ComX efter eget udsagn omkring 30.000 kunder.

"Vi må erkende, at der ikke er sket så meget på kundesiden det sidste halve år, fordi hele salgsafdelingen gik, lige før jeg kom til. Men nu har vi gang i flere spændende projekter," siger Finn Helmer.

Drømmer om udlandet

Finn Helmer forklarer, at han siden han har brugt det meste af tiden det første halve år på at få virksomhedens tekniske platform til at fungere og på at få strømlinet selskabet.

Blandt andet har ComX udviklet en ny boks, der muligt at opnå en internetforbindelse med en hastighed på en gigabit/s.

"I Danmark er der 2,4 millioner hjem, der skal forbindes, men ude i verden er der 1,1 milliard, så der er jo intet, der siger, at jeg ikke skal til udlandet også," lyder det fra Finn Helmer.

Han bor i dag i Schweiz, men er på kontoret i Albertslund flere dage om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere