Artikel top billede

(Foto: ezmo)

IFPI: Ezmo bryder loven med vilje

IFPI anklager Ezmo for at se stort på dansk lovgivning, på trods af, at musiktjenesten var blevet informeret om ulovlighederne.

"Ezmo må rette sig efter dansk lov, hvis de ønsker at drive forretning i Danmark," så klar er udmeldingen fra IFPI til den sociale musiktjeneste Ezmo.

I går lukkede den norske fildelingstjeneste Ezmo for fildelingselementet i deres musiktjeneste. Herefter resterer kun muligheden for at uploade sin musiksamling til Ezmo's netbaserede musikafspiller.

Men Ezmo har været klar over at den har været gal i lang tid.

Pladeselskabernes danske brancheorganisation oplyser, at de havde det første møder med den norsk baserede it-virksomhed den 14. juni, hvor der blev gjort opmærksom på, at fildeling uden rettighedshavernes tilladelse er ulovlig ifølge dansk lov.

"Ezmo valgte imidlertid at se bort fra IFPI’s henstilling om at indgå aftaler med de danske pladeselskaber, inden virksomheden åbnede for tjenesten i Danmark. Ydermere udsendte Ezmo, mod bedre vidende, den 21. juni en pressemeddelelse, der hævdede, at tjenesten var lovlig," oplyser marketingdirektør i IFPI, Jesper Bay.

Ingen juridisk aftale

IFPI kontaktede herefter Ezmo med krav om, at den ulovlige fildelingsmulighed lukkedes.

Det blev i første omgang afvist af Ezmo, der henviste til en juridisk vurdering, som man allerede havde lovet IFPI en kopi af under parternes møde.

I dag, næsten en måned senere, oplyser IFPI, at de fortsat ikke har modtaget en kopi af denne vurdering.

"Der ingen tvivl om, at tjenesten i den form, den blev præsenteret for os, er ulovlig i Danmark. Man må ikke kopiere musik digitalt og gøre den tilgængelig for andre uden for ens egen husstand uden tilladelse fra rettighedshaverne,2 siger Jesper Bay.

”Det gjorde vi Ezmo opmærksom på fra starten, og vi aftalte, at de skulle fremlægge deres juridiske vurdering af tjenesten, som vi så kunne forholde os til, og se, om vi kunne finde en måde, hvor på tjenesten kunne lovliggøres. Det pågældende dokument har vi aldrig modtaget," siger han.

Nu lukker i

Efter drøftelser i IFPI Danmarks bestyrelse, gav IFPI den norske it-virksomhed en frist til at lukke for adgangen til tjenestens fildelingsmulighed.

I modsat fald ville IFPI få adgangen lukket med Fogedrettens hjælp. Ezmo overholdt ikke fristen, men har nu delvist efterkommet IFPI’s krav.

Marketingdirektør Jesper Bay, der deltog i IFPI’s møde med Ezmo, hilser den forsinkede reaktion velkommen, men han er forundret over Ezmo's måde at håndterer den danske lovgivning på.

"Ezmo havde dårligt forladt det første møde, før tjenesten var i gang i Danmark. Oven i købet udsendte man kort efter en pressemeddelelse, der påstod, at tjenesten er lovlig, hvilket de godt viste ikke er tilfældet," siger han.

”Vi kan ikke den ene dag bekæmpe ulovlig fildeling i ind- og udland, og så den næste give en kommerciel fildelingstjeneste, som Ezmo i dens nuværende form er, frit lejde. Det ville være fuldstændig utroværdigt”.

Han håber dog fortsat, at der kan findes en løsning med Ezmo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere