Kort nyt: Second Life, mobilkort, Digicure, Mobidur, Skype-telefon, Nyt Sony-rootkit

Strejke i Second Life. Dell indbygger mobilkort i pc'er. Digicure øger resultatet. Ny netbutik vil tage kampen op. Display smuldrer på Skype-telefon. Sony i ny rootkit-sag.

Strejke i Second Life

IBM-ansatte i Italien tager nu utraditionelle våben i brug og opfordrer til en strejke mod IBM i firmaets virtuelle univers Second Life. Den fagforening, der lægger op til stridigheden representerer 9000 ansatte i IBM, men opfordrer til at avatarer fra hele verden deltager. Grunden til den italienske strejke bunder i, at de IBM-ansatte vil have mere i løn.

Dell indbygger mobilkort i pc'er

Med en ny aftale mellem Dell og Telia vil Dell fremover mod bestilling indbygge et datakort i bærbare pc'er. Det indbyggede kort betyder, at brugeren kan gå på nettet via Telias mobile netværk, EDGE, fra hele Danmark. Ordningen kræver, at man har et Telia-abonnement på mobilt bredbånd, som ligeledes kan købes på Dells hjemmeside.

Digicure øger resultatet

Det lille danske sikkerhedsfirma Digicure har for fjerde år i træk øget resultatet, meddeler selskabet. Resultatet landede på 628.000 kroner efter skat, hvilket ifølge selskabet svarer til en stigning på 113 procent i forhold til sidste år.

Ny netbutik vil tage kampen op

Den dansk-islandke netbutik Mobidur vil ind på det danske marked for net-handel, hvor målsætningen er at tilbyde "suveræne" priser, som det hedder, på software og hardware. I første omgang kommer det alene til at ske på nettet, men det er planen, at Mobidur senere vil åbne en håndfuld fysiske butikker i en stribe danske byer. På nettet er Wupti.com og Happii.dk de største konkurrenter, hedder det.

Display smuldrer på Skype-telefon

Efter efter blot et års brug smuldrer displayet på Skype-telefonen DUALphone 3045. Selv om producenten RTX er klar over problemet, stoppes salget af telefonen ikke. Telefonen er udviklet af RTX Telecom A/S, der har hovedsæde i Nørresundby, og den er fortsat til salg, selv om skærmen er kendt for at gå itu efter et stykke tid, skriver PC World. Firmaet oplyser, at det er klar over problemet, menat det kun er fire procent af de solgte telefoner, som er defekte, og derfor er DUALphone 3045 ikke blevet fjernet fra markedet. Der er solgt 180.000 eksemplarer af telefonen, og fejlen ses især på de første udgaver af DUALphone 3045, der er udstyret med sort/hvidt display.

Sony i ny rootkit-sag

Sikkerhedsfirmaet F-Secure har grebet elektronikgiganten Sony i at distribuere de såkaldte rootkit via nogle af firmaets USB-nøgler. Den software, som installeres fra lagermedierne skulle angiveligt højne sikkerheden, men F-Secure siger nu, at den kan udnyttes af virusprogrammørerne. For et par år siden havde Sony indlejret et rootkit i den software, som fulgte med firmaets kopibeskyttede musik-cder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere