Artikel top billede

Med priser på under kr. 10 for et album blev allofmp3 en populær tjeneste. Nu er den på vej tilbage.

Allofmp3 på vej tilbage

Det omstridte russiske musiksite Allofmp3 er på vej til at åbne igen, efter direktøren fornylig blev frikendt af en russisk domstol.

Det kontroversielle, russiske musiksite, Allofmp3, er på vej tilbage på nettet.

Sådan lyder meldingen fra direktør Denis Kvasov, der har truffet beslutningen om at sende musiktjenesten i luften igen, efter han fornylig blev frikendt for lovbrud af en russisk domstol.

"Tjenesten vil blive genoptaget i den nærmeste fremtid. Vi gør i øjeblikket vores bedste for at sikre, at alle brugerne kan anvende deres konto og bestille musik," lyder det i en meddelelse på Allofmp3's hjemmeside.

Presset til at lukke

Det russiske site blev presset til at lukke for salget, efter et veritabelt internationalt uvejr med politiske og juridiske afstikninger havde rejst sig over selskabet.

Det skyldtes, at Allofmp3 dumpede sine priser til langt under, hvad musikken kostede i Vesten, fordi sitet ikke betalte royalties til ophavsretshaverne.

Webstedet har således været i stand til at sælge musikken til spotpris i forhold til, hvad kunderne normalt betaler i de pågældende lande.

Allofmp3s moderselskab, Mediaservices, har gennem hele fejden fastholdt, at der blev betalt afgift til ROMS (Russian Multimedia and Internet Society), der er den russiske ophavsrets-organisation. ROMS er imidlertid ikke godkendt af de store musikselskaber til at varetage deres rettigheder.

Hvad skal vi gøre?

- Hvad mere skal vi gøre? Vi fungerer under russisk lovgivning, vi betaler skat i Rusland og vi betaler royalties til ROMS. ROMS har tilbudt at viderføre de betalte royalties til pladeselskaberne, men selskaberne har ikke ønsket dette. Øjensynlig forsøger pladeselskaberne at have mere vægt bag argumenterne, før de går ind i en direkte diskussion med os eller ROMS, lød det dengang fra Mediaservices.

Herhjemme er fogedretten flere gange skredet ind overfor Allofmp3 på foranledning af IFPI.

Det førte i oktober 2006 til, at internetudbyderen Tele2 lukkede for adgangen til Allofmp3.

Det massive pres og den store internationale omtale fik i efteråret både Visa og Mastercard til at droppe deres samarbejde med Allofmp3.

Ifølge svenske Computersweden er det usikkert, hvor længe Allofmp3 kan genåbne sin forretning.

Rusland er nemlig på vej med en ny ophavsretslov, som ventes indført til januar.

Den nye lov ventes at formulere helt klare regler for den gråszone, som Allofmp3 har udnyttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere