Artikel top billede

Hvis man kører en langsigtet outsourcing-udviklingsstrategi, er man nødt til at behandle folk, som var de ansatte hos en selv," siger administrerende direktør Per John Jensen fra det danske softwarehus Zoomio.

Hård konkurrence om udenlandske kodekarle

Outsourcing: Offshore-medarbejdere skal have gode forhold. Ellers smutter de, lyder det fra erfaren direktør.

Du går grueligt galt i byen, hvis du tror, at softwareudviklere er en kodefabrik, der bare skal kode.

Tværtimod er det medarbejdere, der skal plejes og udfordres, så de ikke smutter over til konkurrenten - for der er rift om dygtige udviklere i udlandet.

”Hvis man kører en langsigtet outsourcing-udviklingsstrategi, er man nødt til at behandle folk, som var de ansatte hos en selv," siger administrerende direktør Per John Jensen fra det danske softwarehus Zoomio, der udvikler platformen Zoomio til e-marketing.

Zoomio har fra begyndelsen etableret sig som en global virksomhed, hvor produktdesign foregår i Danmark og USA, mens selve programmeringen er offsourcet til pakistanske og ukrainske udviklere.

Han mener, at man er nødsaget til at give udviklerne nye udfordringer, når de har været på en bestemt opgave i et stykke tid.

"Der er ingen i Danmark, der gider at side og kode hele tiden. For man kører træt i tingene,” siger han.

Mister kompetence

”Der er ingen tvivl om, at de dygtige medarbejdere har masser af muligheder. Hvis vi ikke passer på, risikerer vi at miste en kompetence, som vi har opbygget gennem mange år. Medarbejderpleje skal også ske selvom, det handler om offshoring,” siger Per John Jensen.

Da virksomheden begyndte at offshore til Pakistan for fem år siden, bestod udenlandskontoret af to udviklere.

Nu er tallet oppe på 17 mænd i Pakistan og fire i Ukraine.
Kundelisten tæller 360 virksomheder, der bruger Zoomios system.

For at skabe en større nærhed til medarbejderne i Pakistan, har Zoomio ansat en pakistansk person, der kommer til at arbejde sammen med et outsource-team og bliver "manden på stedet".

”Han skal sørge for, at vi får outsourcet opgaverne til de rigtige mennesker, og at udviklerne får de rigtige udfordringer. Samtidig er hans opgave at belønne de gode medarbejdere og det modsatte til de ikke-gode,” fortæller direktøren.

Strategisk beslutning

Ifølge Per John Jensen er den otte timer lange flyvetur et problem, der gør, at han efter eget udsagn ikke ”lige høvler derned”. Han slipper dog ikke for turen den 17. september, hvor den nye mand skal introduceres.

”For os er det strategisk. Vi vil det her og fortsætte med at udvide vore team i Pakistan ved at ansætte betydeligt flere næste år. For at gøre det, har vi besluttet at have vores egen mand på stedet til at arbejde sammen med udviklerne,” siger Per John Larsen, der har valgt at satse på Pakistan.

”Forskellen mellem Pakistan og Ukraine er, at man kan kommunikere bedre med pakistanere, fordi de taler fornemt engelsk. Hvorimod det er sværere at finde nogen, der taler ordentligt engelsk i Ukraine.”

Zoomio har hovedkontor i København med 54 ansatte. Desuden har virksomheden salgskontorer i Tyskland og Holland.

Uden at opgive det nøjagtige tal, fortæller Per John, at virksomheden omsatte for under den rigtige side af 20 millioner kroner i 2006 og forventer, at tallet kommer op på den rigtige side af 20 millioner for regnskabsåret 2007.

Selve omsætningen er vokset med 25 procent kvartal over kvartal de sidste otte kvartaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere