Artikel top billede

"Vores arbejde er baseret på den definition af åbne standarder, som står i beslutningsforslaget fra Folketinget, så beslutningen fra Dansk Standard kommer ikke til at betyde noget," siger Marie Munk, kontorchef i It- og Telestyrelsen.

Det offentlige blæser på beslutning om OOXML

Det får foreløbig ingen betydning i det offentlige, at OOXML ikke umiddelbart er blevet godkendt af Dansk Standard.

Dansk Standards beslutning om ikke umiddelbart at godkende OOXML som en åben standard får ingen indfllydelse på det offentliges beslutning om at satse på både ODF og OOXML. Det er meldingen fra It- og Telestyrelsen i dag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Videnskabsminister Helge Sander, men kontorchef i It- og Telestyrelsen Marie Munk forklarer, at Dansk Standards beslutning ikke får nogen indflydelse på processen med at indføre åbne standarder i Danmark.

"Vores arbejde er baseret på den definition af åbne standarder, som står i beslutningsforslaget fra Folketinget, så det kommer ikke til at betyde noget," siger Marie Munk.

Samtidig er It- og Telestyrelsen i fuld gang med pilotforsøg, som skal bruges til at lave vejledninger, der belyser interoperabilitet mellem de to standarder.

"Vi tager afsæt i vores egne forsøg, som vi er i gang med sammen med en række offentlige myndigheder," siger Marie Munk.

Forventer godkendelse

Marie Munk forklarer, at styrelsen har deltaget som observatør i Dansk Standards arbejde. En proces, styrelsen forventer på et tidspunkt kan føre til en ISO-godkendelse af OOXML-standarden.

"Vores fortolkning er, at man vil arbejde på at løse de problemer, som har været årsag til Dansk Standards kommentarer," siger Marie Munk.

Den samme melding kommer fra Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen.

"Nu synes jeg, vi skal slå koldt vand i blodet, for vi ved jo ikke, hvad det her ender med," siger Michael Aastrup Jensen.

Han mener, at Danmark skal passe på ikke at binde sig til ISO godkendte standarder.

"Der er jo en masse andre åbne standarder i det offentlige som aldrig bliver ISO-standarder," siger Michael Aastrup og tilføjer:

"Det er en bonus, hvis OOXML bliver ISO-godkendt, men vi skal gå efter vores egne forsøg," siger Michael Aastrup Jensen.

En holdning De Radikales it-ordfører Morten Helveg Petersen bakker op om.

"Umiddelbart ændrer det ikke den køreplan, vi har lagt, hvor vi er blevet enige om at overvåge markedet det næste år," siger Morten Helveg Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere