Artikel top billede

Microsoft siger farvel og tak til Bill Gates

Bill Gates har for måske sidste gang deltaget i Microsoft årlige stor-møde i hjembyen Seattle. Topchef Steve Ballmers besked: Vær dristigere.

Computerworld News Service: Tusindvis af medarbejdere kom til Microsoft årlige møde i Seattle i sidste uge for at høre medstifteren af Microsoft sige farvel, før han forlader Microsoft.

Han vil i fremtiden bruge kræfterne på humanitært arbejde.

Det, der skabte mest røre var ifølge flere deltager-blog en demonstration af forbedringerne i virksomhedens web-søgemaskine-flagskib, der forventes udsendt senere på måneden.

Topchef Steve Ballmer begejstrede også deltagerne, da han opfordrede dem til at være dristigere og tænke design i applikationerne - en strategi, der har givet rivalen Apple et kæmpe løft.

Andre fremhævede chefsoftwarearkitekten Ray Ozzies tale om Microsofts software+services-vision, og uddelingen af en nyindstiftet teknisk pris, der i år blev givet for udviklingen af Windows NT og andre produkter.

Selvironien manglede

En anonym Microsoft-blogger, sandsynligvis en Microsoft-ansat, skrev i sin sarkastiske stil: "Jeg elsker dette firma. Jeg elsker dette firmas firmamøder."

Kritikken af mødet, der holdes hvert år på Seattle Mariners baseball-stadion, gik blandt andet på, at tidligere tiders selvironiske videoer var strøget af programmet.

Nogle præsentationsvideoer var så kedelige, at tilhørerne på de øverste tribuner begyndte at folde papirflyvere, som de sendte ned til tilhørerne under dem.

Deltagerantallet i årets samling var mellem 20.000 og 35.000.

Live Search 2.0

En ny version Windows Live Search blev præsenteret.

Live 2.0 vil give bedre relevans i søgeresultaterne, have et større indeks, øjeblikkelig svarfunktion og andre nyskabelser, sagde deltagerne.

Det hele er et forsøg på at matche Google teknisk og øge Microsofts begrænsede andel af søgningerne på nettet.

Microsoft udsender angiveligt Live Search 2.0 senere på måneden.

Andre demoer blev ikke lige så vel modtaget - og nogle manglede stadig en sidste afpudsning. Deltagerne efterlyste større korthed og klarhed, flere tekniske informationer - og færre salgstaler.

"Der var mange interessante ting. Men det meste kunne være gjort på den halve tid. Demoerne manglede et motiveret oplæg," skriver en debattør på Mini-Microsoft.

Mange observatører udefra var meget interesserede i Microsofts WiFi-baserede pendler-service, commuter bus service, der skal hjælpe de ansatte gennem trafikken i Seattle.

Ifølge Microsoft er der ansat 12.800 medarbejdere i det seneste regnskabsår, der sluttede 30. juni. I samme periode havde 8,3 procent af medarbejderstyrken forladt firmaet ved naturlig afgang.

En af de nyansatte skrev, i sin blog, om mødet: "Det var det vildeste. Det var et træf - snarere end et møde." Han illustrerede sit indlæg med en tegning, hvor det er markeret, hvor folk med ens hatte og skjorter sad - samt tre områder på stadion, hvor øl var forbudt."

Gates' tale

Gates' afskedstale blev af flere betragtet som en tale, der var holdt før. Ray Ozzie, der skal afløse Bill Gates, fik bedre skudsmål for sit indlæg, selvom nogle savnede en større detaljeringsgrad.

Steve Ballmer fik ros for at være ærlig i sin beskrivelse af, hvordan Microsoft klarer sig i forhold til konkurrenterne.

"Hans indlæg viste, at der er klarsyn på hans niveau. Han malede ikke et skønmaleri. Der var masser af selvkritik - og det er pudsigt, at folk udenfor ikke kender til den side af Microsoft.", skrev en blogger.

Den mest frygtindgydende

Microsofts programmerings-legende Dave Cutler modtog den nyindstiftede Bill Gates-pris.

Cutler var med til at udvikle operativsystemet VAX/VMS, da han var hos Digital Equipment.

Hos Microsoft ledede han udviklingen af NT, 64-bit-versionen af Windows XP Pro og Windows Server 2003 SP. I dag arbejder han med Microsofts Windows Live.

Medarbejderne kalder Cutler en 'no-nonsense'-chef, og "den bedste programmerings-projekt-leder, selskabet har kendt.", samt "den arrigste og mest frygtindgydende, de nogensinde har arbejdet for."

Cutler modtog stående ovationer, da han fik overrakt prisen.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere