TDC og bankerne går sammen om digital signatur

Efter tidligere års indædte kamp om den digitale signatur, falder TDC og bankerne hinanden om halsen. De to parter vil forsøge at vinde næste generation af den digitale signatur med en fælles løsning.

TDC og bankerne - der kæmpede indædt mod hinanden om den digitale signatur for fire år siden - vil sammen forsøge at lande kæmpe-ordren om næste generations digitale signatur.

De to parterne har stiftet et fælles selskab, "Selskabet af 24. august 2007," som er blevet prækvalificeret til at byde på næste generations digitale signatur.

"Vi mener, at vi tilsammen virkeligt har noget at byde på. Vi har i TDC ønsket at sende et klart signal om, at vi er parate til at samarbejde - og det gælder også med andre end PBS," siger Peter Stig Andersen, direktør i for TDCs enterprise-afdeling.

Samme melding kommer fra PBS, der på bankernes vegne er blevet prækvalificeret sammen med TDC.

"Vi sender et signal om at arbejde imod en fælles løsning. Med mere end tre millioner netbankkunder er der klart store perspektiver i at tænke det ind i en løsning," siger Søren Winge, pressechef i PBS.

Konkurrencebaseret dialog

Den kommende udbudsrunde, der bliver såkaldt konkurrencebaseret dialog.

Det betyder, at parterne ikke byder ind med færdige løsninger, men derimod i dialog med IT- og Telestyrelsen skal udvikle den endelige signatur-model, som skal afløse TDC's nuværende model i sommeren 2008.

Det betyder også, at PBS- og TDC-konsortiet ikke vil sige om noget, hvordan konsortiets endelige signatur-model kommer til at se ud og om den bliver en sammensmeltning af den nuværende TDC-signatur og bankernes Net-ID eller noget helt tredje.

Peter Stig Andersen fra TDC peger på, at anvendeligheden af signaturen vokser, jo større udbredelsen er. Dermed antyder han, at TDC er klar til at tage bankernes populære og meget udbredte Net-ID til sig.

"Men jeg har endnu ikke noget svar på, hvordan løsningen rent teknisk vil udmønte sig. Det er for tidligt at sige nu," siger han.

TDC og PBS sidder imidlertid tungt på prækvalifikationerne.

TDC er nemlig også blevet prækvalificeret selv, mens PBS også er blevet prækvalificeret sammen med norske BBS, der er selskabets norske pendant.

EDB Gruppen er med

Foruden TDC og PBS er EDB Gruppen blevet prækvalificeret med IBM og Post Danmark som underleverandører.

EDB Gruppen-konsortiet samarbejder imidlertid tæt med TDC, der dermed står stærkt i kampen om næste generation af den digitale signatur.

EDB Gruppens model sigter mod at udbrede den digitale signatur gennem kommunernes borgerservice-centre samt posthusene.

"Vores vision er at gøre kommunerne til kraftcentre. Det er en anden tilgang, der sigter mod at bringe signaturen helt tæt på borgerne," siger Kenny Munck, innovationsdirektør i EDB Gruppen.

Det betyder, at i alt fire konsortier er blevet prækvalificeret til den kommende signatur-proces - heraf tre med TDC som aktiv spiller og to med PBS.

Den kommende vinder skal levere næste generations digitale signatur i fem år med mulighed for forlængelse i et par år.

IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012. Det er endnu uvist, om IT- og Telestyrelsen - som det var tilfældet med TDC, indskriver bod- og bonusordninger for opnåede mål.

TDCs nuværende kontrakt udløber i midten af 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere