Folketingspolitikere bliver logget

Folketinget er fritaget for logning. Men det er en lang række leverandører til Folketinget ikke. Derfor logges politikernes mail- og teletrafik hos flere firmaer.

Det er ikke kun danske borgere og virksomheder, der får al data- og teletrafik logget efter at logningsbekendtgørelsen trådte i kraft den 15. september.

Også Danmarks folkevalgte, politikere der i dag åbner et nyt folketingsår får også deres tele- og datakommunikation logget som følge af bekendtgørelsen.

Dermed er Danmark det eneste parlament i verden, der logger elektronisk kommunikation.

Det skyldes, at institutionen får leveret tele- og datatrafik på almindelige markedsvilkår fra kommercielle udbydere, der er omfattet af logningsbekendtgørelsen.

Dermed logges al datatrafik til og fra Folketingets partikontorer, administration og de enkelte politikere og regeringsmedlemmer.

Logger ikke selv

Ifølge Ole Søndergaard fra Folketingets it-afdeling er Folketinget i sig selv ikke omfattet af logningsbekendtgørelsen, og gemmer derfor ikke data om politikernes telefonsamtaler, mail og internetsurfen.

Men det gør de leverandører, som leverer kommunikationslinierne til landets lovgivende magt.

"De har sikkert helt klart en logningsforpligtigelse, som de må have i forhold til alle deres kunder," siger Ole Søndergaard.

Det er TDC, der leverer telefoni til Folketinget, og her bekræfter firmaet, at alle erhvervs- og privatkunde slutbrugere logges. Samtidig oplyser TDC, at der ikke er nogen kunder, som har særlige klausuler eller aftaler.

Ifølge logningsbekendtgørelsen skal alle udbydere af elektroniske kommunikationsnet foretage registrering og opbevaring af slutbrugernes datatrafik i op et til år. Meningen er, at de indsamlede data skal kunne bruges til efterforskning og retsforfølgelse, hvis det bliver nødvendigt.

Gemmer data et år

Dermed er også internettrafikken til og fra Folketinget omfattet af logningsbekendtgørelsen. Det betyder, at detaljerede oplysninger om eksempelvis politikernes e-mail korrespondancer bliver gemt af de kommercielle udbydere i et år.

Ifølge Ole Søndergaard får Folketinget leveret internet fra Telia. Men ifølge Ripe (Regional Internet Registry) har Folketinget tilknyttet endnu tre andre internetleverandører, nemlig Webpartner, CSC og TDC, hvoraf sidstnævnte leverer internet til Folketingets Ombudsmand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere