Artikel top billede

Plasma er et af de spændende komponenter i den nye udgivelse, der giver mulighed for at udvikle de såkaldte Widgets til skrivebordet.

Tag et smugkig på KDE 4.0

Det populære skrivebordsmiljø KDE fremviser resultaterne i en ny betaudgivelse. Og der bydes på masser af spændende nyheder.

KDE-fællesskabet har netop lanceret beta 3 af den populære KDE-desktop, der er benævnt 4.0.

Med betaversion 3 gøres der nu status over udviklingsarbejdet, og de sidste kommentarer og ideer samles ind, så den endelige version formodentlig går i luften i januar 2008.

KDE står for K Desktop Environment og er et skrivebordsmiljø til Linux-folket.

Mange funktioner er klar

Da KDE er et af de to store grafiske miljøer til Linux, står mange Linux-brugere på spring for, at se hvad fremtiden kommer til at byde på.

Samtidig bliver frigivelsen også interessant for Windows- og Mac-brugere, fordi dele af platformen også kan afvikles på disse platforme, eksempelvis kontorpakken kOffice 2.

Flere af delprojekterne i KDE 4 er allerede nu blevet lukket for nye funktioner, og udviklerne koncentrerer sig om at finde fejl og få dem rettet.

Applikationer, som filhåndteringen Dolphin, Okular samt spil og uddannelsesapplikationerne, er så godt som færdige og klar til bug-jagt, men der er dog stadig elementer, som eksempelvis KDevplatform, KDevelop og kdewebdev, der udvikles på.

Plasma på skrivebordet

Plasma er KDE's pendant til Vistas og Mac OS X's såkaldte Widgets.

Plasma kombinerer KDE-panelet, desktoppen og SuperKaramba-værktøjet i én applikation, hvilket vil gøre det muligt for udviklere at skabe mini-applikationer, kaldet plasmoids, der kan afvikles på desktoppen.

Plasma er et af de spændende komponenter i den nye udgivelse, og udfordringen er i øjeblikket at få integreret de mange elementer til en helhed.

Projektet er således ikke færdigt, men i betaversionen er det dog muligt at se Plasma i aktion, og der er en hel del plasmoids, som man kan afprøve.

Hovedrenovering

KDE 4 vil også byde på en renovering af grænsefladen, og der er foretaget et solidt udviklingsarbejde, som skal gøre det nemmere for brugeren.

KDE PIM indeholder eksempelvis en række ny funktioner, til det daglige skrivebordsarbejde, og der er blevet tilføjet forbedringer til KBlog, KAlarm og Korganizer, der alle skal være en del af KDE 4.

Kontorpakken KOffice 2.0 er allerede frigivet i alpha 4 og har fået en mere struktureret brugerflade.

Stabiliteten i denne udgivelse skulle være markant forbedret i forhold til de tidligere betaversioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere