Web 2.0 genskaber god økonomi på internettet

Web 2.0 har revitaliseret økonomien på internettet. Højere hastighed udvider markedet, vurderer australsk analyseinstitut.

Computerworld News Service: Fremkomsten af næste generation af internetteknologi og applikationer kaster et gyldent skær over betegnelsen Web 2.0, og indikerer at internettet har flere facetter, end nogensinde før.

Det australske analyseinstitut BuddeComm giver her sine vurderinger af web 2.0.

Internetfirmaer, så som Google, News Corp og Yahoo er blot nogle blandt mange, der drager fordel af de mange nye muligheder.

Denne genoplivning af internettet har også ført til en slags comeback for internet-økonomien, og i særdeleshed for e-handlen. Udbredelsen af bredbåndsopkoblinger er en anden forklaringsnøgle, lyder vurderingen fra det australske analyseinstitut BuddeComm.

BuddeComm vurderer, at fortjenesten hos indholds- og tjenesteudbyderne på internettet stiger hastigt på verdensplan.

Rejser, gambling, porno, musik og helbred er specielt populære. Sociale sites blomstrer også. Det forventes, at sociale netværk, i USA, vil omsætte for cirka 11 milliarder kroner i 2010.

Nye videoapplikationer har også set dagens lys, efter hastighederne er blevet forøget. Den øgede hastighed og forbedrede infrastruktur, vil resultere i mange nye applikationer.

Som det allerede ses nu, er vinderne video-baseret kommunikation, hvoraf halvdelen af indholdet er produceret af brugerne.

Kommercielle videoer vil kun være noteret for en fjerdedel af indholdet. Web-sites, der begyndte som sociale netværk, så som Facebook og MySpace, begiver sig også ind på video-indhold for at kunne konkurrere.

Web 2.0-teknologierne har ændret brugernes oplevelse til at være interaktiv og social. Online-betalingstjenester, som for eksempel PayPal, har gjort e-handel lettere. Succesen med sociale netværk og sites baseret på brugergenereret indhold, viser tydeligt, at brugernes æra er begyndt.

Fremover vil brugerne ikke bare være aktive deltagere, men også være i en position, hvor de vil udfordre, hvordan tingene bliver gjort og afsløre fejltagelser og uhensigtsmæssigheder.
lavere pris.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere