Artikel top billede

"Ny Alliance er det eneste parti i Folketinget, som giver IT topprioritet." står der i it-programmet fra Malou Aamund fra Ny Alliance

Malou Aamunds it-udspil forpligter

Folketingsvalg 2007 Dansk Industri og fagforeningen Prosa roser, at Ny Alliance, der med Malou Aamund i spidsen vil give it topprioritet – men det forpligter, påpeger de.

Salgschef hos IBM Malou Aamund fra Ny Alliance siger, at partiet vil give it topprioritet - det forpligter i høj grad, mener Prosa og Dansk Industri.

"Det vi nu kan se af Ny Alliances it politik ser på mange måder sympatisk ud og det er spændende, at Ny Alliance vil give it-politikken topprioritet. Det er ikke udmeldinger vi er forvent med fra andre partier," siger formand Peter Ussing fra Prosa.

I går fremlagde Malou Aamund partiets it-politik her på computerworld.dk, hvor hun klart pointerer, at it kommer til at spille en markant rolle, hvis Ny Alliance får indflydelse.

"Ny Alliance er det eneste parti i Folketinget, som giver IT topprioritet." står der i it-programmet.

Tema i valgkamp

Hos Dansk Industri glæder man sig over den klare udmelding.

"Vi synes, det er forfriskende, at også it bliver gjort til et tema i valgkampen. ITEK har brugt mange kalorier på at overbevise politikere og erhvervsfolk om, at it, tele, elektronik og kommunkation er forudsætningen for at skabe vækst og innovation." siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Danske Industri.

Han peger på, at netop nu, hvor alle efterlyser kvalificeret arbejdskraft, er det vigtigt med massive investeringer i it.

Ny Alliances peger netop på it som et middel til at skaffe flere hænder i blandt andet den offentlige sektor.

Hos Prosa er man dog mere forbeholden på den front - især hvad angår sundhedssektoren.

"Her er jeg bange for, at de bliver grebet dels af at forsimple problemerne og dels af en lidt overdreven optimisme om mulighederne. Det er for mig oplagt, at der er mange problemer i sundhedssektoren som ikke kan løses med it – for eksempel manglen på læger og sygeplejersker," siger han

Han understreger dog, at øget brug af it over tid vil kunne yde et bidrag til at effektivisere sundhedssektoren.

Ros til logningskritik

Både Dansk Industri og Prosa roser til gengæld kritikken af regeringens logningspolitik.

"Terrorbekæmpelse har vi på den ene side anerkendt nødvendigheden af en indsats omkring, men samtidig kritiseret de midler, der tages i anvendelse. Herunder logningsbekendtgørelsen, der koster erhvervet mange penge, samtidig med at den åbner massive muligheder for omgåelse," siger Tom Togsverd.

Samme toner lyder fra Prosa, der har arbejdet aktivt imod logningsbekendtgørelse ved blandt andet ved at udgive en CD til omgåelse af overvågningen og ved at tilbyde kurser til journalister, der vil omgå loven.

"Det er spændende at se, at Ny Alliance mener at terrorloven med sine krav om logning går for langt i aflytning af borgerne - og glæder os til et muligt samarbejde på dette område." siger Peter Ussing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere