TDC tvinger dig til at blive på dyr nummer-oplysning

Ansatte på TDC's nummeroplysning bliver kaldt til samtaler, hvis de arbejder for effektivt. TDC vil holde kunderne i røret i mindst 47,5 sekunder.

Omkring 500 ansatte ved TDCs nummeroplysning på 118 risikerer at miste jobbet, hvis de arbejder for effektivt.

TDC kræver nemlig, at medarbejderne i gennemsnit skal holde kunderne i røret mindst 47,5 sekunder per telefonsamtale.

Faktisk risikerer de ansatte ved nummeroplysningen at blive kaldt til disciplinære samtaler, hvis de i gennemsnit bruger for kort tid på den enkelte kunde.

Det fortæller Carsten D. Nielsen, som er afdelingsformand hos Dansk Metals Teleafdeling 12.

"De bliver hevet til samtaler, hvis de er for hurtige," siger Carsten D. Nielsen.

Lange samtaler er bedre service

Ifølge afdelingsformanden har en enkelt medarbejder ved nummeroplysningen, der er organiseret ved Teleafdeling 12, allerede været til samtale. Og her er budskabet fra TDC klart.

"Det handler om, at man skal yde god service. Eksempelvis ved at spørge, om der er et andet nummer man ønsker," siger Carsten D. Nielsen.

Ifølge afdelingsformanden er telegigantens argument for at sikre længere opkald til nummeroplysningen at betjene kunderne så godt som muligt.

Når en kunde ringer op til TDC's nummeroplysning på 118 koster det 10,35 kroner i minuttet plus en opkaldsafgift på 2,15 kroner.

Og det giver Dansk Metal mistanke om, at TDC's ledelse bekymrer sig om opkaldenes længde af økonomiske årsager, fortæller Carsten D. Nielsen.

Gratis skal gå stærkt

Denne mistanke styrkes ifølge afdelingsformanden a,f at 350 medarbejdere i TDC's Salg og Support risikerer samtaler, hvis de bruger mere end 420 sekunder på hver kunde, der ringer op til det gratis servicenummer.

Hvis de ansatte i Salg og Support efter samtalen stadig ikke sænker samtaletiden med kunderne, er næste skridt en mundtlig advarsel efter fire uger.

Har man stadig ikke forbedret sig, får man en skriftlig advarsel, der i yderste konsekvens kan koste jobbet, fortæller afdelingsformanden.

Også i Salg og Support har de første medarbejdere ifølge afdelingsformanden modtaget såkaldte tilrettevisninger. Derfor frygter han, at forbundet om en måned kan vente de første mundtlige advarsler fra TDC.

"Vi er selvfølgelig glade for, at man skal betjene kunderne så godt som muligt. Det er så bare mærkeligt, at man ikke skal det på Salg og Support," siger Carsten D. Nielsen.

Vil forfølge sagen retsligt

Ifølge afdelingsformanden er det den disciplinære del af problemstillingen, som Dansk Metal opponerer imod.

Derfor vil forbundet nu følge sagen og forbeholde sig ret til at støtte medarbejderne med alle de retslige midler, som forbundet har til rådighed.

"Nu prøver vi at forfølge det retsligt," siger Carsten D. Nielsen.

Ifølge afdelingsformanden har forbundet ingen mening om, at TDC vælger at lade de ansatte forsøge at holde kunderne så længe som muligt på den dyre linje til nummeroplysningen.

"Det anfægter vi ikke. Det ligger formentlig indenfor deres ledelsesret at gøre. Problemet er, at man kobler det sammen med en disciplinær straf," siger Carsten D. Nielsen.

Overvågning og kontrol

Ifølge Carsten D. Nielsen udfører TDC målinger på de enkelte medarbejderes tidsforbrug, mersalg og antal omstillinger.

"Det er kontrol og overvågning, når det er værst. Det synes jeg i al fald," siger Carsten D. Nielsen.

Både TDC's Salg og Support og nummeroplysning hører under TDC Fastnet Norden, der i den senere tid har været ramt af en række strejker.

Det er endnu ikke lykkedes Computerworld at få en kommentar fra Carsten Dilling, der er direktør for TDC Fastnet Norden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere