Anmeldere begejstrede for Google Android

Googles meddelelse om Android-platformen skabte en masse reklame i sidste uge, men først i går kunne udviklerne se, om Google havde udviklet en god platform.

Computerworld News Service Efter at have downloadet og gennemprøvet Googles Android softwareudviklings-kit i går, gav flere softwareudviklere platformen positive anmeldelser og kaldte den et friskt pust i en branche, der længe har været kendetegnet af lukkede apparater og software.

”Det man oplever med platforme som Microsoft Mobile er, at der er fokuseret mere på at overføre Windows-applikationer på mobilplatforme,” siger forfatter og programmør Evan Prodromou.

”Men det virker som om, Android har en anden tilgang til udvikling af applikationer. Det er et ret anstændigt første forsøg. Jeg gætter på, at der vil komme meget mere videreudvikling, men det er en god start.”

Behagelig overraskelse

Designer af mobilapplikationer Sean Moshir giver også Google høj karakter for at muliggøre peer-to-peer-kommunikation og for at skabe mulighed for, at mobiltelefoner kan sende og modtage data fra andre mobiler.

”De tjenester, der er inkluderet, er vigtige for, at udviklerne kan få de nyeste applikationer ud,” siger Sean Moshir, der har stiftet CellTrust i Arizona og er administrerende direktør for virksomheden.

Fabrizio Capobianco, administrerende direktør for virksomheden Finanbol, kalder Googles beslutning om at lave en open source-mobilplatform en behagelig overraskelse.

Han forventer, at virksomheden vil have succes med at få tredjepartsudviklere til at lave innovative applikationer til den.

Gør det selv-mobilplatform

Udviklere synes, det er bemærkelsesværdigt, hvor simpelt Android er. Udover at tilføje et par demo-applikationer har Google stort set overladt det til trejdepartsudviklere at skabe nye applikationer til platformen.

I en online-demo af Android viser Google, hvordan platformen kan bruges til at supportere sms, internet-browsing, Google mapping-software og en OpenGL 3D-grafikgrænseflade.

Google håber, at tredjeparterne vil bruge platformen til at udvikle applikationer, der er langt mere innovative og brugbare, end de har gjort hidtil og tilbyder sammenlagt 50 millioner kroner i præmier til de udviklere, der kan lave de bedste applikationer.

”Vi har ikke de bedste applikationer til Android-platformen endnu,” siger Sergey Brin, Googles teknologichef i demoen.

Fabrizio Capobianco mener, det er klogt at udlove pengepræmier til open source-udviklere, fordi det vil tiltrække flere udviklere til at skabe de typer applikationer, der vil hjælpe Android-platformen med at blomstre op.

Evan Prodromou siger, at Googles søgen efter tredjepartsudviklere vil blive hjulpet yderligere på vej af, at virksomheden bruger Linux som basisstyresystem med et Java-programmeringslag øverst.


Paranoid over Android?
Til trods for de positive anmeldelser har udviklerne fundet nogle kritikpunkter, der potentielt kan stå i vejen for, at det bliver taget i brug i hele mobilbranchen.

For eksempel er Sean Moshir bekymret for, at operatørerne låser styresystemet og dermed forhindrer applikationerne i at få adgang til telefonhardwaren. Det har været et problem med tidligere værktøjer såsom Java ME, siger han.

Operatørerne begrænser ofte antallet af applikationer, der kan køre på en mobiltelefon, fordi de ikke vil være nødsaget til at yde support, når der går noget galt, siger han.

Fabrizio Capobianco mener, at en af Googles udfordringer vil være at finde ud af, hvordan man kan tjene penge på platformen gennem markedsføring.

Mobiltelefoner er nemlig ikke ideelle til web-browsing, og han mener derfor ikke, at virksomheden vil få en særlig stor indtjening fra brugere, der opretter forbindelse til deres søgemaskine via deres mobiltelefoner.

Han mener derimod, at Google bør overveje at få virksomheder til at bruge platformenes lokationsbaserede tjenester i den lokale markedsføring.

Et andet potentielt problem er, at mange virksomheder muligvis ser Android-drevne mobiltelefoner som en sikkerhedstrussel, som kan gøre virksomhederne følsomme oplysninger udsatte mål for hackere.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere