Artikel top billede

Se hvilke kommuner i landet, der aflønner deres it-chefer bedst.

Så meget tjener it-chefen i din kommune

Lønnen for landets 98 kommunale it-chefer er meget forskellige. Den ringest lønnede får godt 28.000 kroner om måneden. Den højest lønnede får knap 90.000. Se alle kommunale it-chefers løn her.

Læs: Toplisten over kommunale it-lønninger.

Læs: Listen i alfabetisk rækkefølge i forhold til kommunenavn.

Lederen af it-kontoret på Ærø, Bettina Rosenbæk, tjener 28.512 kroner om måneden før skat.

I den anden ende af skalaen ligger naturligt nok de større kommuner som København.

Her tjener konstitueret direktør i Økonomiforvaltningen og Koncernservice, Ulrik Rosenberg, 89.673 kroner om måneden.

Det viser en undersøgelse af lønnen for den øverste it-chef i landets 98 kommuner, som Computerworld har udarbejdet .

It og økonomi

Ulrik Rosenberg forklarer, at man i København har valgt at tænke it og økonomi sammen i et shared servicecenter, Koncernservice, med 320 medarbejdere og en omsætning på 400 millioner kroner.

"Ideen er at levere billig og effektiv it til kommunens forretnings- og serviceområder, som skoler, borgerbetjening, børnepasning med mere," siger han.

Det nye center har eksisteret siden april 2007. Her vurderer man også hvilke nye områder, der har tilpas stor volumen på it-området til at det med fordel kan håndteres af Koncernservice .

"Vi fungerer som et normalt firma med indtjeningskrav," siger Ulrik Rosenberg fra Københavns Kommune med i alt 45.000 medarbejdere.

Klippekort til KMD på Ærø

Hos it-leder Bettina Rosenbæk fra Ærø ser hverdagen lidt anderledes ud. Hun har to medarbejdere under sig på it-kontoret.

"Vi har teknisk klippekort hos KMD, som anvendes til diverse opgaver af teknisk karakter i forhold til KMD programmer, server-/netværksopsætning, såfremt vi ikke selv er i stand til at løse opgaven," siger hun.

Ærø har godt 6.600 borgere og Bettina Rosenbæk servicerer 250-300 brugere.

Med 27.917 kroner i løn om måneden scorer it-udvikler Hans Fogh Rasmussen fra Samsø kommune den laveste løn.

Ifølge kommunen står han med ansvaret for it i kommunen, men Samsø kommune har outsourcet driften.

Derfor arbejder Hans Fogh Rasmussen med blandt andet kontrakter, IT-økonomi, interne netværk, opsætning af PC'er med videre samt undervisning.

Udover Samsø ligger ø-kommunerne Ærø, Fanø, Læsø og Bornholms Kommuner i bunden af listen over de 10 dårligst betalende kommuner.

Også den vestjyske kommune Lemvig er nærig med lønnen til it-chefen. Han får som den femte dårligst betalte it-chef i det offentlige 32.558 kroner om måneden.

46.217 i snit

Gennemsnitslønnen for it-cheferne i kommunerne er 46.217 kroner.

Det er lavere end både hos ministerier og regionerne, hvor it-cheferne i snit tjener henholdsvis 55.186 og 79.184 kroner.

Læs: Toplisten over kommunale it-lønninger.

Læs: Listen efter alfabetisk rækkefølge i forhold til kommunenavn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere