Artikel top billede

Her er Danmarks højeste offentlige it-løn

Få det fulde overblik over, hvad de it-cheferne i din kommune, region og landets ministerier tjener. Se hele Computerworlds undersøgelse her.

94.703 kroner om måneden.

Sådan lyder den højeste løn, før skat, men eksklusiv pension og bonusordning, blandt it-chefer i det offentlige Danmark.

Lønnen udbetales til direktør for it-området i Region Syddanmark, Niels Mortensen .

Tallene stammer fra en omfattende undersøgelse, som Computerworld har foretaget af lønnen for den øverste it-chef i samtlige 98 kommuner, fem regioner og 19 ministerier i Danmark.

Myndighederne er via aktindsigt blevet bedt om at oplyse lønnen for 'den øverste leder inden for it hos jer (it-direktør, it-chef, eller leder af it-afdelingen)'.

På de følgende to pladser kommer konstituteret direktør i Økonomiforvaltningen og Koncernservice, Ulrik Rosenberg, fra Københavns Kommune med 89.673 kroner om måneden, og it-direktør Jan Kold fra Region Hovedstaden med 82.919 kroner om måneden.

Her er de 10 bedst lønnede offentlige it-chefer.

Regioner punger ud

I top ti ligger alle fem it-chefer fra landets regioner.

Regionerne har ansvaret for blandt andet sygehusenes it. Tilsammen har de fem regioner 125.000 ansatte.

I den anden ende af lønskalaen finder man de it-ansvarlige hos de små kommuner, der så godt som ingen it-afdeling har.

Med 27.917 kroner i løn om måneden scorer it-udvikler Hans Fogh Rasmussen fra Samsø Kommune den laveste løn.

Ifølge kommunen står han med ansvaret for it i kommunen, men Samsø Kommune har outsourcet driften.

Derfor arbejder Hans Fogh Rasmussen med blandt andet kontrakter, it-økonomi, interne netværk, opsætning af pc'er med videre samt undervisning.

Udover Samsø ligger ø-kommunerne Ærø, Fanø, Læsø og Bornholms Kommuner i bunden af listen over de 10 dårligst betalende kommuner.

Også den vestjyske kommune Lemvig er nærig med lønnen til it-chefen. Han får som den femte dårligst betalte it-chef i det offentlige 32.558 kroner om måneden.

Her er de 10 dårligst lønnede offentlige it-chefer

Private foran

Gennemsnitslønnen for it-cheferne i kommunerne er 46.217 kroner, i ministerierne er den 55.186 kroner og i regionerne er den 79.184 kroner.

Den samlede gennemsnitsløn for alle it-cheferne er 48.964 kroner.

Det er næsten 2.000 kroner lavere end i den private sektor.

For nylig viste Computerworlds lønstatistik nemlig, at direktører og it-chefer i det private i år havde en månedsløn på 50.867 kroner per måned eksklusiv pension og bonus.

Forsvaret går forrest

Blandt it-chefer i ministerierne scorer chefen for Forsvarsstabens Udviklingsstab Lars Kragelund under Forsvarsministeriet den højeste løn.

Han får 67.827 kroner om måneden eksklusiv pension.

Den ringest betalte it-chef i ministerierne er koncern it-direktør Claus Hartmann Møller fra Trafikministeriet med 43.134 kroner om måneden.

Se it-chefens løn i din kommune.

Se it-chefens i løn i din region.

Se it-chefens løn i ministerierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere