Artikel top billede

"Vi kan allerede det, som Google gør med Andriod," siger Klaus Holse Andersen, fra Microsoft.

Dansk Microsoft-boss: Der er jo intet nyt i Android

Googles mobilplatform byder ikke på noget nyt, og firmaet vil få det svært, når det kommer til at få konkrete produkter ud på markedet, siger Microsoft.

Microsofts topchef Steve Ballmer undveg en smule, da han i starten af november blev spurgt om en vurdering af Android, på en pressekonference i Tokyo.

"Googles red bestræbelser er indtil videre bare ord på papir. Det er meget svært at lave en sammenligning med Windows Mobile," lød svaret.

I forbindelse med Microsofts TechFest, der netop er blev afholdt i Vedbæk, spurgte Computerworld den danske vicekoncernchef, og han var noget skarpere i holdningen til Android end Ballmer.

"Googles Android tilføjer ikke noget nyt til den mobile platform. Vi kan allerede det, som Google forsøger med Andriod," siger Klaus Holse Andersen, corporate vice president i Microsoft Danmark.

"Derudover tror jeg, at Google vil få et stort problem med at få operatører og producenter til at benytte platformen," lyder det fra Klaus Holse Andersen.

Stor uenighed blandt analytikerne

Microsofts argumenter bakkes helt og holdent op af teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

"Der er intet revolutionerende ved Googles Android, det er et af mange initiativer fra en række aktører som har en drøm om at komme ind i mobilverden," siger John Strand.

"En række aktører, der har det til fælles, at når det kommer til at eksekvere i det mobile univers så er langt den største del af dem en flok tabere der har forsøgt sig uden succes et hav af gange."

Teleanalytikeren mener heller ikke, at udviklingsplatformen vil slå igennem.

"De virksomheder der begynder at satse på at udvikle Android-applikationer vil med stor sandsynlighed ikke overleve. De kan ikke tjene penge idet der ikke findes nogle telefoner og tidshorisonten for hvornår der kommer kritisk masse ligger så langt ude i fremtiden at de nok dør af sult inden der kommer et marked for deres løsninger," siger John Strand

Teleanalytikerne er dog delt i to lejre på dette område.

Gør nettet klar til mobilen

Googles Android høster nemlig også stor begejstring og roser. Teleanalytiker Torben Rune fra virksomheden Netplan er eksempelvis helt uenig i vurderingerne fra Microsoft og John Strand.

"Den åbne platform betyder, at det vil være attraktivt for mange at udvikle applikationer. Androids store styrker ligger netop i den enkle og effektive integration," siger Torben Rune.

"Vi kan allerede gå på nettet med vores mobiltelefoner, men det er bare møg besværligt og uden et fælles rammesæt. Det ændrer Android på."

Holdet bag Android-platformen er ligeledes en af garanterne for, at det nok skal lykkes for Google at slå igennem på mobilen, mener T. Rune.

"Samtidig giver det konsortium som Google har samlet omkring produktet den nødvendige støtte fra mobilproducenterne for at gøre søgegigantens open source-produkt til en succes," siger han.

Man kan læse mere om Google Android i fredagen trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere