Artikel top billede

"Spørgsmålet er, om Peer Kølendorf er involveret, eller ikke er, han er da i hvert fald ikke dømt." siger Jakob Lyngsøe fra IT-Branchen.

IT-Branchens direktør efter opgør: Ingen er dømt

Den omstridte it-distributør Peer Kølendorf er ikke dømt for momskarruseller, hvilket skal med i overvejelserne om eksklusion, mener direktør Jakob Lyngsø fra IT-Branchen.

I morgen klokken 14 får den omstridte it-distributør Peer Kølendorf det første fingerpeg om, hvorvidt han bliver sparket ud af IT-Branchen.

Den omstridte direktørs tidligere ejerskab af selskabet Comitel International, der er belastet af en berygtet momskarrusel-sag, sammenholdt med sit medlemskab af IT-Branchens hovedbestyrelse, har fået et andet medlem af IT-Branchen op i det røde felt.

Han har udmeldt sig af IT-Branchen i ren protest.

Hvordan kan IT-Branchen seriøst hjælpe skatteministeren Kristian Jensen med at stoppe momskarruseller, når et medlem har den baggrund, som han har, spørger det utilfredse medlem.

Ikke dømt

På udvalgetsmødet i morgen er alle medlemmer af distributørudvalget inviteret sammen med de to parter.

Efter møde vil formanden for udvalget, Ole Eklund, indstille til forretningsudvalget, hvad han mener bør ske i sagen.

Forretningsudvalget har møde 28. januar og vil her vil det indstille til hovedbestyrelsen, hvad det mener i sagen.

Først ved hovedbestyrelsens næste møde 28. februar afgøres sagen endelig, forklarer direktør Jakob Lyngsø fra IT-Branchen til Computerworld.

Han vurderer, at der kan blive tale om en afstemning, hvis der ikke er enighed i bestyrelsen.

Han tør dog ikke spå om resultatet.

"Det er så spørgsmålet, om vi kan dømme, når ingen andre har kunnet," siger han.

Samtidig understreger han, at hovedbestyrelsen til enhver tid kan vælge at ekskludere medlemmer efter visse retningsliner - også uden de har overtrådt loven.

Imod momskarruseller

Direktør Jakob Lyngsø understreger i samme omgang, at IT-Branchen tager stærkt afstand fra momskarruseller.

"Absolut. Der er ingen tvivl om, at vi er modstandere af momskarruseller. Der er ingen tvivl om vores holdning. Spørgsmålet er, om Peer Kølendorf er involveret, eller om ikke er. Han er da i hvert fald ikke dømt," siger Jakob Lyngsøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere