Artikel top billede

Pirate Bay kaprer IFPI-topmands navn

Pladebranchens organisation, IFPI, fik for nylig rettens ord for, at Tele2 skal spærre for adgangen til Pirate Bay. Pirate Bay lancerer nu en alternativ side, der fortæller, hvordan man undgår blokeringen.

jesperbay.org kan de danske Tele2-brugere finde information om, hvordan de skal omgå den blokering, som selskabet er blevet beordret til af fogedretten.

Pirate Bay går dermed direkte efter IFPI, da Jesper Bay er marketingsdirektør i den danske afdeling af pladebrancheforeningen.

"Vi synes, at netop det domænenavn passer rigtig godt i den sammenhæng," siger pressetalsmand Peter Sunde fra Pirate Bay.

Han henviser til, at Jesper Bay har ageret som talsmand for IFPI i sagen om spærring af Pirate Bay.

Nemt at omgå spærring

Pirate Bay mener, at ophavsretsloven er forældet, og at kendelsen i fogedretten meget vel kan være ulovlig.

"Derfor er formålet med siden at vise folk, hvordan man kan omgå den spærring, som Tele2 har indført, så selv folk uden tekniske forudsætninger også kan surfe ucensureret på internettet," siger Peter Sunde.

Han henviser blandt andet til, at der er kunstnere, som bruger siden til at distribuere gratis musik via Pirate Bay.

Det har ikke umiddelbart været muligt at træffe Jesper Bay for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere