Artikel top billede

Regeringen giver grønt lys til it-revolution i staten

Regeringen har torsdag besluttet at oprette et it-supercenter for staten, som Computerworld kunne afsløre forleden. Skatteminister Kristian Jensen bliver sat i spidsen for centeret.

Et center skal holde styr på statens it.

Regeringen har ifølge Skatteministeriet besluttet, at følge anbefalingerne fra Finansministeriet, og sætte gang i processen, der skal samle alle de administrative it-funktioner på tværs af ministerier, styrelser og statslige institutioner. Centeret plaveres i Skatteministeriet.

Computerworld kunne torsdag beskrive planen for det nye it-supercenter, som blandt andet vil betyde flytninger og fyring af medarbejdere i staten.

Skatteminister Kristian Jensen, der altså kommer til at stå i spidsen for det store projekt, vil torsdag fortælle om visionerne for det nye center på et pressemøde.

Hastet igennem

Det nye center er en del af en større plan om administrative servicecentre i staten.

Ud over it-supercenteret, er der lagt op til en samling af HR, Løn og bogholderi i Økonomistyrelsen, men ind til videre er der kun meldt ud på it-området.

Da Computerworld talte med skatteminister Kristian Jensen onsdag, var der endnu ikke taget nogen beslutning.

Men ministeren var meget positiv i forhold til gevinsterne ved et supercenter.

"Der er ingen tvivl om, at vi vil få en markant synergieffekt ved at samle statens it-opgaver. Vi får mulighed for at gennemføre nogle effektiviseringer, som vi i langt højere grad kan gøre i et samlet forløb," konstaterer Kristian Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere