De store spillere med i OpenID's bestyrelse

De store drenge er kommet med i gruppen bag OpenID, der sigter mod at logge ind på alle sites med samme password. Microsoft, Yahoo, IBM og Google skal sætte skub i bestræbelserne.

Computerworld News Service: IBM, Google, Microsoft, VeriSign og Yahoo er gået ind i erhvervsbestyrelsen for OpenID Foundation.

De store selskaber giver derved en vitaminindsprøjtning til gruppens indsats for at simplificere processen med at logge ind på websites.

OpenID-frameworket lader folk bruge et enkelt brugernavn og password til at logge på alle sites, der understøtter det.

Mere end 10.000 websites understøtter nu OpenID-login, ifølge fonden selv.

Yahoo er med

I sidste måned meddelte Yahoo, at selskabets 248 millioner aktive brugere kunne begynde at bruge deres brugernavne og passwords til at logge på andre websites end Yahoos, så længe de understøtter OpenID 2.0-frameworket.

De tættere bånd mellem OpenID og disse store producenter skal nok hjælpe fondens arbejde, mener dens administrerende direktør, Bill Washburn.

"Fællesskabet er tydeligvis udvidet siden fondens begyndelse, og disse virksomheder vil hjælpe med at bringe OpenID ind på mainstream-markederne," siger han i en meddelelse.

En anden meddelelse på fondens website går i flere detaljer med, hvad de nye alliancer vil betyde.

"I 2008 kan vi forvente at se et større fokus på at gøre OpenID endnu mere tilgængelig for et mainstream-publikum, udviklingen af en verdensomspændende brugspolitik for varemærket (ligesom Jabber Foundation og Mozilla har gjort) og et større internationalt fokus på at arbejde med OpenID-fællesskaber i Asien og Europa," står der.

"Vi mener, at dette er en af de største indsatser indenfor identitetsforvaltning på internettet," udtaler Anthony Nadalin, IBM distinguished engineer og chefsikkerhedsarkitekt for Tivoli software i et interview torsdag.

Nadalin kan ikke præcisere, om producenternes nye...fortsættes

...engagement i OpenID-gruppen vil give håndgribelige resultater.

Vil kræve tid

"Dette vil kræve et lille stykke tid, forståelse og at komme til enighed om problemerne og om i hvilken retning, vi skal drive denne teknologi," udtaler han.

Sikkerhed er blevet nævnt som et hensyn i forhold til OpenID, hvor nogle observatører argumenterer for, at det er sårbart for phishing-angreb.

"IBM er velkendt for sin evne til at skabe sikre protokoller," siger Antony Nadalin.

Han bemærker, at version 2.0 af OpenID-frameworket stadig er temmelig ny.

"Man må passe på ikke at forvirre branchen ved at komme brasende ind og straks udgive et helt nyt framework. Jeg tror, det i sidste ende handler om, at vi med 2.0 får den form for indbyrdes kompatibilitet, vi ønsker," siger han.

Standardiserings-arbejde

Udover login er der diverse tiltag undervejs for at standardisere, hvordan persondata kan flyttes rundt på nettet.

The Dataportability Workgroup ønsker at udvide horisonten for flytbare data til ting som brugerskabte fotos og videoer.

Andras Cser, senioranalytiker hos Forrester Research, kalder nyhederne "et meget spændende udspil."

"Producenter skaber her ikke nye teknologiske standarder, men melder sig til at støtte eksisterende," siger han.

Forrester har hørt fra producenter og klienter, som har ventet på en tydelig standard at træde frem i forhold til sammensluttet adgang.

"Dette vil skære noget af den ventetid. Det vil fremme spredningen af identitetssammenslutning (identity federation, red.)," siger Andras Cser.

At virksomheder med så store profiler slutter sig til OpenID, vil sandsynligvis have en afsmittende effekt på initiativer som Project Concordia, der arbejder på at skabe indbyrdes kompatibilitet mellem identitetsprotokoller.

"At OpenID får mere opmærksomhed vil bestemt ligeledes hjælpe Project Concordias integrationsarbejde," bemærker Cser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere