Artikel top billede

"DR får i forvejen masser af penge," siger DF's medieordfører Karin Nødgaard.

DF forhandler om tvangslicens: DR får ikke pengene

Står det til Dansk Folkeparti skal DR ikke regne med en øre mere, selv om politikerne beslutter at indføre tvungen licens for alle.

Modellen med en medielicens, der automatisk betales af alle danske husstande, med mindre man aktivt melder fra, bliver ikke den guldgrube, som det økonomisk trængte DR's generaldirektør ellers går og regner med.

Generaldirektør Kenneth Plummer ser gerne
tvangslicensen indført hurtigst muligt.

"Vores bedste beregninger kommer frem til, at det kan betyde op imod 75 millioner kroner i ekstra licensindtægter. Men det kræver, at der også arbejdes med nogle skrappere kontrolmuligheder over for licensbetalere, og det kræver også, at loftet over erhvervslicenser bliver hævet," sagde han i sidste uge til Ritzau.

Pengene falder ikke automatisk

Men pengene fra tvangsopkrævningen tilfalder ikke automatisk DR, der får sine midler bevilget af Finansministeriet

Og står det til Dansk Folkeparti, der som deltager i medieforliget er med til forhandlinger med de øvrige forligspartier og kulturministeren om den nye tvangslicens, falder der ikke en øre af til DR fra den model.

”DR får i forvejen masser af licensmidler, så disse penge skal ikke bruges til at lappe huller med. DR skal ikke have mere. Dermed ikke sagt, at vi ikke skal hjælpe DR. Derfor er vi også villige til at se på, hvordan licensen er skruet sammen,” siger Karin Nødgaard, DF’s mediepolitiske ordfører.

Muligt at ramme sortseere

Dansk Folkeparti har tidligere været modstander af at indføre en tvangslicens, som man aktivt skal framelde sig, forklarer Karin Nødgaard.

”Men vi må også erkende, at der er mange, som har et medieforbrug, de ikke betaler for, så vi er villige til at diskutere frameldemodellen,” siger hun.

Dansk Folkeparti foreslår, at pengene fra den eventuelt kommende framelde-licensmodel, blandt andet skal bruges til at udbygge FM-båndet for at skaffe plads til flere radiokanaler.

Kulturministerens pressechef oplyser til Computerworld, at forhandlingerne mellem forligspartierne fortsætter, men at der aktuelt ikke er aftalt nye møder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere