Artikel top billede

"Vi har i det sidste års tid vundet i 95 procent af de sager, hvor vi har gennemført en workshop hos kunden," siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør, Omada.

Her er hemmeligheden bag Omadas vækst

Danske Omada har fundet ud af, hvordan selskabet kan lande ordrer. Omada vinder i 95 procent af de tilfælde, hvor selskabet slipper gennem det første nåleøje.

Selv om man ikke kæmpestor, kan man godt være det rigtige valg, mener det danske softwarehus Omada.

"Vi har i det sidste års tid vundet i 95 procent af de sager, hvor vi har gennemført en workshop hos kunden. Der kan vi vise, hvordan vi adskiller os, og vi har talrige gange vundet over vores store internationale konkurrenter," siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør, Omada.

Blandt de internationale kunder Omada har vundet i 2007 er amerikanske Daymon, den schweiziske forsikringskoncern SUVA, energigiganten RWE, BMW Group og den farmaceutiske virksomhed Bayer.

Omada er repræsenteret i udlandet med eget datterselskab i USA samt salgskontor i Tyskland og i England.

Succes og ingen gæld

Omada kalder sig selv et software- og konsulenthus inden for områderne projektledelse, SAP, IT Management, Identity & Access Management og procesoptimering.

Lige siden Morten Boel Sigurdsson stiftede selskabet i 2000 på basis af et projektstyringsredskab til brug for virksomheder, der skal implementere SAP-systemer, er det gået frem med stor hast.

Selskabet er ikke belastet af fremmed kapital eller gæld og har stor succes i udlandet.

I år er omsætningen vokset med 68 procent og har efter Computerworlds beregninger rundet de 90 millioner kroner.

Når der skal gøres forretninger, sker det i udlandet altid gennem en partner, mens Omada herhjemme ind imellem selv gennemfører en handel uden at blande en partner ind.

Herhjemme er blandt andet NNIT, PricewaterhouseCoopers og 2ndC blandt de udvalgte partnere, mens listen i udlandet omfatter Logica, Avanade, Oxford Computer Group, Traxion og Inceptio.

FORTSÆTTES

Her er hovedkonkurrenterne

Omadas konkurrenter er ikke specielt talrige, men de er til gengæld store.

"Konkurrenterne på markedet for ID management-løsninger er primært Oracle og Sun. Det er dem, vi oftest slås med, og det gælder både internationalt og herhjemme," siger Morten Boel Sigurdsson.

Han er meget tilfreds med at have øget overskuddet sidste år, selv om selskabet havde store udgifter til blandt andet at stille op ved 19 internationale arrangementer som for eksempel Cebit (sammen med Microsoft), Microsofts TechReady og sikkerhedsmessen RSA.

Aldrig sige aldrig

Det Østerbro-baserede softwarehus har flere gange mærket interesse fra større virksomheder, der kunne tænke sig at købe selskabet.

"I modsætning til mange amerikanere, der drømmer om at blive købt, så er det ikke noget, vi tænker på, men selvfølgelig skal man aldrig sige aldrig. Hvis nu der kom et tilbud, hvor to plus to kunne blive mere end fire så måske. Men det er ikke noget, vi ligger og styrer efter," konstaterer Morten Boel Sigurdsson.

En af de ting, Sigurdsson er rigtig glad for, er, at Omada i 2007 blev udnævnt som en ’Vendor of Note’ af analyseinstituttet Gartner, der anbefaler Omada til sine kunder.

Herudover har Bayer, en af verdens største farmaceutiske virksomheder, indstillet sit Omada-projekt til prisen Best Project of The Year 2007.

Morten Boel Sigurdsson forventer at øge såvel omsætningen som overskuddet i indeværende år på trods af, hvad han betegner som "massive investeringer."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere