Artikel top billede

På billedet ses Samir Lehaff, stifter og direktør for Swirlnet/Danventures, med Swirlnet-produktet, Swirl.

It-selskab tæt på konkurs

First North-selskabet Danventures er tæt på afgrundens rand. Selskabet har opsagt alle medarbejdere og kæmper for at skaffe kapital til overlevelse.

Enden nærmer sig for it-selskabet Danventures, der er noteret på minibørsen First North, og som har Swirlnet som eneste selskab i dets portefølje.

"Med henblik på en mulig rekonstruktion for at undgå en betalingsstandsning eller konkurs af Danventures A/S’ porteføljeselskab Swirlnet A/S er der indledt forhandling med 3. part om egenkapitalinvestering i Danventures A/S. I forbindelse med dette har Swirlnet A/S besluttet at opsige alle dets medarbejdere," skriver selskabet i går i en selskabsmeddelelse.

"Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt nærmere at angive, på hvilken måde Swirlnet A/S i givet fald måtte blive videreført," står der videre.

Tidligere Edison-deltager

Swirlnet deltog i sidste års Edison-konkurrence, hvor det bærende koncept var trådløs kommunikation.

Siden måtte selskabet dog ændre strategi og relancerede produktet i form af en bluetooth-enhed, der kunne bruges af fitnessudøvere som en slags personlig træner.

Ved relanceringen sagde stifter og direktør Samir Lehaff, at "konkurrencen på fitnessmarkedet er mere overskuelig".

Samtidig erklærede han også, at den "ændrede strategi med at fokusere på fitnessmarkedet betyder, at vores investeringer ikke går tabt, fordi den gamle platform i betydeligt omfang er blevet genanvendt i den nye fitnessløsning".

Ledelsen måtte yde driftslån

Senest meddelte selskabet dog, at ledelsen måtte yde et lån på 500.000 kroner for at sikre driften i første kvartal af 2008.

Danventures, der blev noteret på First North så sent som i februar sidste år, opnåede ellers en kapitaltilførsel på over 21 millioner i forbindelse med noteringen.

"Ledelsen vurderer, at Danventures A/S uanset udfaldet af ovennævnte forhandlinger har likviditet til fortsat drift i resten af 2008," skriver Danventures dog i meddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere