Artikel top billede

94 procent af danskerne foretrækker Google til at komme rundt på nettet med.

Danskerne elsker Google-søgninger

Google er både en handling og en søgemaskine i Danmark, og søgemaskine-mastodonten sidder bundsolidt på de danske online-søgninger. Se markedsandelene her.

Måske har det været en ubevidst kendsgerning længe – men nu foreligger beviset: For danskerne er Google hovednøglen til de myriader af informationer, der ligger på internettet.

Hele 94 procent af danskerne bruger Google som den foretrukne søgemaskine til at komme rundt på nettet med. Det viser en undersøgelse, som Computerworld har foretaget med analysehuset Userneeds.

Et panel på 1.089 online-danskere er blevet stillet spørgsmålet: Hvilken søgemaskine bruger du fortrinsvis til at komme rundt på internettet med?

Over 1.000 personer har således peget på Google, som deres yndlingssøgemaskine.

På andenpladsen kommer den tidligere danske søgemaskine Jubii med tre procent af paneldeltagerne, hvorimod Yahoo og Microsoft Live Search ligger på henholdsvis på tredje- og fjerdepladsen – begge med sølle én procent danske tilhængere.

Kun én person i undersøgelsen bruger ikke søgemaskine til at lede efter informationer på nettet.

Google størst internationalt

Det er ikke kun i Danmark, at firmanavnet Google også er blevet et udsagnsord i betydningen af at søge efter informationer på nettet.

Men Google sidder langt fra på så mange søgninger internationalt, som tallene i Danmark kunne indikere.

Det skyldes mange forskellige faktorer, som eksempelvis kendskabet til Google, som på verdensplan er et af de mest magtfulde varemærker.

På verdensplan er søgemaskine-mastodonten på en klar førsteplads med 4,5 milliarder søgninger i februar 2008 ifølge analysehuset Nielsen Online.

Google har 58,7 procent af markedet, og der bliver i gennemsnit foretaget 43,2 søgninger per bruger.

På andenpladsen ligger Yahoo med 1,4 milliarder søgninger i årets korteste måned, og selskabet har en markedsandel på 17,6 procent og 25,7 søgninger i gennemsnit per bruger.

Microsoft ligger på tredjepladsen med 11,2 procent af markedet – men har med 28,2 gennemsnitlige søgninger per bruger en mere loyal brugerskare end Yahoo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere