Artikel top billede

Mindre CMS-huse drømmer om at blive overtaget

Dynamicweb Software overtager alle kunder fra det konkurrerende system AnyWeb CMS. "Naturlig udvikling i markedet," vurderer CMS-rådgiver.

Mindre leverandører af CMS-løsninger (Content Management Systems) lever et så anstrengt liv, at flere af dem er klar til at kaste håndklædet i ringen og overlade løsning og kunder til større leverandører.

"I takt med at behov for søgemaskineoptimering, integration og andre mere specialiserede funktioner stiger, er de mindre CMS-leverandører langt hen ad vejen nødt til at specialudvikle for at følge med," siger Christian Beer, administrerende direktør for Dynamicweb, der ifølge direktøren har mere end 3.000 virksomheder på kundelisten.

Kravene skærpes

Ifølge Christian Beer stiller kunderne til stadighed større krav til deres CMS–løsninger, og det presser de mindre udbydere.

At det går den vej på CMS-markedet, vurderer CMS- og portal-eksperten Lars Pedersen fra det uafhængige konsulenthus BNP som "helt naturlig."

"En naturlig og forventet udvikling. For at bygge et velfungerende CMS i Danmark kræver det både mange dedikerede udviklerressourcer, et levende community (fællesskab omkring løsningen, red.) og en professionel, kommunikerende organisation."

"Samtidig skal der satses på et større marked end det danske, fordi de forholdsvis lave licensindtægter ikke dækker udviklingsomkostningerne på et begrænset marked. Det kan de mindre udviklingshuse ikke levere, og derfor dør deres CMS i anden eller tredje generation," lyder det fra BNP.

Opgiver specialudviklingen

Den udvikling har CMS-leverandøren BaseShop taget konsekvensen af, og selskabet, der tilbyder løsningen AnyWeb, overlader nu såvel CMS-løsning som kunder til Dynamicweb.

"Hvis kunden tidligere havde behov for et modul, vi ikke havde, så skulle vi til at udvikle det fra bunden af. Rigtig mange funktionaliteter eksisterer i Dynamicweb som standard, og så bliver den færdige løsning naturligvis også billigere for kunden," siger Christina Breum Fisker, internetchef, BaseShop.

Økonomien i aftalen med Dynamicweb vil Christina Breum Fisker ikke sige noget om. Ikke et ord om hvordan aftalen er strikket sammen af penge, aktier, tildeling af ressourcer eller hvad aftalen ellers omfatter.

"Men jeg regner helt sikkert med, at aftalen giver os mere arbejde, og at vi får brug for flere webdesignere og webudviklere i fremtiden," siger Christina Breum Fisker.

Forventer flere overtagelser

Dynamicweb Software forventer over de næste par år at indgå flere aftaler, hvor selskabet, ligesom det er tilfældet med AnyWeb, migrerer kunderne til Dynamicweb over en årrække.

"Løbende får vi henvendelser fra mindre CMS-virksomheder, der er blevet trætte af at udvikle deres eget system. Vi har derfor kontakt til flere andre CMS-leverandører, hvor vi taler om at lave en lignende aftale som den med AnyWeb," siger Christian Beer.

Saas eller større kunder

Konsulenthuset BNP vurderer, at Dynamicweb har placeret sig et strategisk passende sted i CMS-markedet.

"Dynamicweb har en berettigelse i segmentet med virksomheder, der ikke nødvendigvis har it-kompetencerne inhouse, men har outsourcet til mindre udviklerhuse og reklamebureauer. Det har ikke altid været problemfrit at integrere og modificere en Dynamicweb-løsning, og netop derfor er det spændende at se, hvilken vej firmaet tager:"

"SaaS-vejen (Software as a Service, red.), hvor der satses på løsninger, som bygger på standardfunktionalitet, og hvor der ikke indledningsvis fokuseres på dybt integrerede løsninger, eller om der satses på de lidt større kunder og løsninger på den allerede eksisterende arkitektur," siger Lars Pedersen, BNP.

Godt 4.000 løsninger

Webudvikleren BaseShop er med sine seks ansatte en selvstændig del af virksomheden Prinfo Djurs, der har 38 medarbejdere og tilbyder sig inden for alle led i kommunikationsprocessen fra konceptudvikling og strategisk sparring til tryk, færdiggørelse og it-løsninger.

Dynamicweb overtog sidste år Synkron og råder nu også råder over produkterne Synkron Via CMS og Synkron.web og har ifølge virksomheden selv solgt godt 4.000 CMS-løsninger på det skandinaviske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere