Artikel top billede

Sådan ser danskernes internetforbrug ud

Danskernes ageren på internettet er blevet kortlagt i ny undersøgelse. Se her hvilke sites, vi besøger mest, hvor lang tid vi bruger på nettet, og hvor forskellige vi egentlig er, når vi går på nettet.

Når danskerne er på nettet, bruges to tredjedele af tiden på danske sites.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes internetbrug fra Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM).

På de 100 største inden- og udenlandske sites bruger danskerne nemlig 64 procent af tiden på at surfe på danske sites.

Og hele 79 af siderne på top 100-listen er samtidig danske.

Den absolutte topscorer på listen er dog Google med over 70 millioner besøg fra omkring tre millioner brugere over 15 år i januar måned 2008.

Krak, dr.dk og tv2.dk er cirka halvt så store som Google og indtager de tre næste pladser.

Sociale sites hitter

Herefter kommer YouTube med lidt over en million brugere, og så skal man fem pladser længere ned af listen for at finde et site, hvis trafiktal ikke tidligere har været kendt, nemlig microsoft.com med 969.000 brugere.

Wikipedia kommer et par pladser efter med 865.000 brugere.

MySpace falder med 34 procent til 280.000 brugere, mens Facebook går den anden vej og stiger med 47 procent.

Facebook ligger på en 22. plads med 560.000 brugere og genererer 504 sidevisninger per bruger.

Arto har 230.000 brugere og 1.227 sidevisninger per bruger, denmarkbynight.dk genererer 727 sidevisninger per bruger og dating.dk scorer 602 sidevisninger per bruger.

Samlet set kommer Google ind på en førsteplads med 392 millioner sidevisninger, mens Arto har 292 millioner sidevisninger på andenpladsen. På tredjepladsen ligger Facebook med 282 millioner sidevisninger i januar.

Surfer mest i arbejdstiden

Det er tydeligt, at nettet for alvor vågner klokken otte, når danskerne begynder at møde på arbejde, mens brugen af nettet topper omkring frokosttid mellem klokken 12 og 13.

Der er dog forskel på, hvilke sider, danskerne besøger, når de arbejder, og når de holder fri.

Mediesites følger døgnrytmen og er en kilde til nyheder i løbet dagen, mens informationstjenester som eniro og rejseplanen har størst besøgstal i arbejdstiden og større dyk, når danskerne går fra arbejde.

Særligt om aftenen er shopping- og auktionssites populære. Trafikken stiger efter klokken 16 og er på sit højeste mellem 19 og 23.

Forskelle efter alder, køn og region

Danskerne bruger 98,5 millioner timer om måneden på de 3.500 største sites på internettet. I gennemsnit bruger hver dansker over 15 år godt 43 minutter på nettet om dagen.

Samlet bruger danskerne godt 28 timer på nettet om måneden.

Kvinder er i gennemsnit på nettet 29 timer og fem minutter, mens mændene kun er online i 27 timer og to minutter.

Og jo ældre man er, des mindre bruger man nettet. Unge mellem 15 og 20 år er på nettet i godt 31 timer i januar. Det tal daler støt til 60-års-alderen, hvor ældre over 61 år faktisk er online lidt over 30 timer.

Også regionalt er der forskelle. I Region Hovedstaden bruger indbyggerne nettet i over 30 timer, mens man i Region Midtjylland blot er på nettet i gennemsnit lidt over 25 timer.

Det er dog ikke blot danskere, der besøger danske internetsider. Syv procent af besøgene er nemlig fra udlandet, heraf udgør de 39 procent udlændinge, mens resten er fordelt på blandt andet danskere på ferie i udlandet og udlandsdanskere.

Netdating er in

Danskerne er også vilde med netdating, som denne undersøgelse foretaget af Computerworld og Userneeds også viser.

18 procent af danskerne tjekker datingsider ud og fordeler sig med 51 procent mænd og 49 procent kvinder, og de brugte halvdelen af tidsforbruget på datingsiderne på dating.dk og scor.dk.

Aldersmæssigt er der ikke de store forskelle, dog er der en lille overrepræsentation i gruppen mellem 21 og 40 år.

Danmark er Microsoft-land

Hvad angår den evindelige kamp mellem Microsoft og dets mindre konkurrenter på browsermarkedet, er softwarekæmpen stadig langt foran.

55 procent af brugerne benytter Internet Explorer 7.x, 33 procent bruger Internet Explorer 6.x, mens Firefox kæmper sig ind på tredjepladsen med 10 procent. Safari har en udbredelse på en procent og øvrige også en procent.

Til gengæld sakker Microsoft bagud i forhold til antal sidevisninger per bruger i forhold til søgegiganten Google, der har 130 sidevisninger per bruger mod Microsofts 12.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere