Artikel top billede

Microsoft sonderer farvandet: Er Facebook til salg?

Efter det forliste overtagelsesforsøg af Yahoo lister Microsoft angiveligt stille rundt og sonderer terrænet omkring Facebook, som måske kan blive et interessant opkøbsemne for Microsoft.

I kølvandet på Microsofts kollapsede overtagelsesforsøg af Yahoo, snuser Microsoft angiveligt rundt om den sociale netværks-tjeneste Facebook, som Microsoft muligvis ser som et overtagelsesemne.

Det er den anerkendte amerikanske avis, The Wall Street Journal, der beretter om Microsofts interesse, men hverken Microsoft eller Facebook har nogen kommentarer til markeds-rygterne.

Avisen skriver da også, at der endnu ikke har været konkrete drøftelser mellem de to parter.

Organisk vækst

En eventuel købsinteresse vil i givet fald stå i modsætning til de helt klare udmeldinger, som Microsoft er kommet med, efter selskabet i lørdags trak sit købstilbud til Yahoo tilbage efter tre måneders ihærdig bejleri.

Den klare udmelding – som du kan læse mere om her og her - har nemlig været, at Microsoft ikke længere er fokuseret på en opkøbsstrategi, men i stedet satser fuldt og helt på organisk vækst i bestræbelserne på at banke Google.

Og Facebook kan da også under alle omstændigheder vise sig at være en umanerlig hård nød at knække.

I hvert fald har Facebook-stifter Mark Zuckerberg indtil videre hårdnakket nægtet at sælge selskabet, der for tiden har 70 millioner brugere.

I Time har den 23-årige Facebook-stifter for nylig sagt, at han fortsat holder fast i sin vision om at opbygge et community – og ikke på en exit-strategi, hvor målet er et frasalg.

Også Yahoo har budt på Facebook. Det skete i 2006, da selskabet altså som alle øvrige bejlere blev afvist ved døren.

Microsoft købte i oktober sidste år en andel af Facebook, ligesom den kinesiske milliardær Li Ka-shing har investeret i selskabet.

Det betyder med andre ord, at Facebook og Microsoft allerede har et relativt tæt strategisk samarbejde, som Microsoft håber at kunne gøre lukrativt via udnyttelse af en form for web-annoncering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere