Artikel top billede

Microsoft opgiver backup-feature til Home Server

Microsoft bekræfter at have trukket dele af en backup-feature tilbage fra en større opgradering til sin Windows Home Server-software, der er planlagt til udgivelse senere på året.

Computerworld News Service: Der er for nyligt blevet skrevet indlæg på adskillige blogs, heriblandt 'We Got Served' og ZDNets 'All About Microsoft', om at den kommende Power Pack 1's egenskab til database-backup er blevet taget ud af opdateringen.

We Got Served-bloggen citerer adskillige meddelelser fra Windows Home Server supportforummet skrevet af Power Pack 1-betatestere, som hævder, at egenskaben til backup af hele serveren er blevet skrottet på grund af bugs, der var svære at løse.

"Power Pack 1 vil ikke give mulighed for at lave backup af ens backup-database," skriver Ken Warren i en meddelelse på forummet.

"Det var en offentliggjort feature, men er blevet fjernet da den ikke kunne leve op til kvalitetskravet. Jeg kender til over en håndfuld bugs, der har med den feature at gøre, som efterlader brugere i en dårlig situation uden nogen åbenlys løsning."

Hjemmeserver listes

Microsoft offentliggjorde i januar, at der ville komme en Power Pack 1 til Windows Home Server, med meddelelsen at denne større opdatering ville blive lanceret i første halvdel af året. Blandt de offentliggjorte egenskaber var, hvad virksomheden kaldte 'Windows Home Server Data Backup'.

Mens man tilføjer en harddisk til Windows Home Server, bliver man på nuværende tidspunkt præsenteret for en mulighed om at bruge harddisken til backup af hjemmeserveren," blogger et uidentificeret medlem af holdet bag Windows Home Server 6. januar.

"Når denne mulighed vælges, vil hjemmeserveren fremkomme i fanebladet 'Computers & Backup', hvor man kan vælge hvilke informationer, man ønsker at lagre på denne harddisk. Man kan også lave backup og genskabe hele sin lokale computers backupdatabase," stod der i bloggen i en hentydning til den data, der lagres af Windows Home Server, når den laver backup af individuelle computere på netværket.

Backup fra delte mapper

En chef fra Microsoft brugte samme supportforum til at afvise påstande om, at samtlige af Power Pack 1's backup-egenskaber skulle være blevet skrottet.

"Det bliver i den kommende Power Pack 1 muligt at lave backup af de filer, der ligger i delte mapper," skriver Todd Headricks, produktchef på Windows Home Server.

"De forskellige historier i pressen i dag er ukorrekte, vildledende og på grænsen til…" skrev han og overlod afslutningen af sætningen til læserens fantasi.

Senere fredag bekræftede Joel Sider, senior produktchef på Windows Home Server, dog, at muligheden for backup af hele serveren faktisk var blevet skrottet, mens backup af delte mapper ville forblive en mulighed.

"Power Pack 1 vil tilbyde en ny feature: Serverbackup og genskabelse, hvilket betyder, at kunder vil kunne lagre og beskytte deres billeder, musik, dokumenter, og hvad de ellers har i serverens delte mapper," skriver Sider i en e-mail, der blev videresendt af Microsofts PR-firma.

Begrænset betatest

"Denne serverbackup-funktionalitet vil ikke inkludere pc'ens backup-database – et separat datalager på Home Server, som indeholder alle dataene fra de pc'ere, som Home Server laver backup af hver nat," bekræfter Joel Sider.

"Men backup af de delte mapper er det vigtige i denne sammenhæng."

Microsoft afviser at angive en lanceringsdato for Power Pack 1, da virksomheden blev spurgt fredag, men udtalte i stedet blot at opgraderingen "er godt på vej". Power Pack 1 er på nuværende tidspunkt i begrænset betatest og vil blive gjort tilgængelig i en offentlig beta "meget snart", ifølge Sider.

Microsoft meddelte tidligt i april, at Power Pack 1 blev forsinket på grund af arbejdet med en datakorruptionsfejl i det eksisterende software, der har plaget brugere siden sidste december. Virksomheden vil dog frigive en patch af problemet sammen med Power Pack 1 i stedet for at lancere Power Pack 1 først, som det ellers oprindeligt var planlagt.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere