Artikel top billede

Et kig ind i et af Interxions datacentre, der blev ramt af strømnedbrud som følge af brand i en transformatorstation fra DONG, der står på selskabets grund og forsyner datacenteret med strøm. Foto: Interxion.

Danske websites i sort efter brand - også CW ramt

En brand hos colocation- og hosting-selskabet Interxion har betydet nedetid for en lang række danske websites. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

En af Danmarks største colocation-virksomheder, Interxion, blev i aftes ramt af en større brand.

Branden begyndte klokken kvart over syv i en transformatorstation fra DONG, der står på selskabets område i Ballerup og forsyner Interxion med strøm.

Brandens voldsomhed og den efterfølgende brandslukning påvirkede andre dele af infrastrukturen, så generatorerne ikke kunne starte og køre normalt – og dermed levere strøm til kundernes udstyr og køling, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi afventer en rapport fra DONG, før vi kan udtale os om, hvorfor branden opstod og dermed hvordan man skal imødekomme gentagelser," siger administrerende direktør for Interxion, Peder Bank.

Halvdelen af kunderne uden køling

Interxion oplyser samtidig, at kundernes udstyr ikke har været direkte berørt af branden, men derimod været ramt af det strømudfald, der fulgte af branden.

Godt halvdelen af kunderne har haft strøm og køling siden klokken 23 i aftes, mens resten af kunderne ikke har haft strøm og køl frem til kvart i tre i nat, hvor strømmen blev reetableret på en midlertidig løsning.

"DONG og vores andre hovedleverandører har gjort et fantastisk stykke arbejde med at etablere en midlertidig strømforsyning," siger Peder Bank og henviser til, at det har involveret tørring af en del infrastruktur og strømtavler efter brandslukningen.

"Alt sammen har taget timer, men vi har vurderet mennesker og kunders sikkerhed som første prioritet og strømtilførsel som anden prioritet i dette arbejde," siger Peder Bank.

Ingen mennesker er kommet til skade under branden.

Websites nede

De mange timer uden strøm for en række af selskabets kunder har medført nedetid for en lang række danske websites.

Ifølge hjemmesiden sunech.com var sider som krak.dk, dk-hostmaster og Just-Eat blandt de ramte, ligesom også NNIT og Computerworld.dk var nede i flere timer i aftes og nat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere